Holandský mletý řízek se sýrem

zobrazeno 293×

Vložil(a): MiskaTekk, 2. 7. 2016 1.59

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

mleté maso
600 g
sýr eidam-nastrouhat nahrubo
300 g
vejce
1 ks
smetana na šlehání
250 ml
muškátový oříšek,sul,hladká mouka a strouhanka
1 ks

Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem, kterým nešetříme a poctivě do masa vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme odpočinout do chladu na cca jednu hodinu.Poté si nastrouháme na hrubém struhadle sýr a jen spojíme s masovou směsí. Z hotové směsi tvoříme stejně velké koule, které poté v dlani uplácáme do oválu a uprostřed hranou ruky uděláme po celé délce rýhu, a to proto, aby se nám řízek při smažení uprostřed neměl tendenci nafukovat a zůstal tak po celé ploše stejně vysoký.Takto připravené mleté řízky obalujeme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a jemně prosáté domácí strouhance.Smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje a podáváme nejlépe s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mildret, 1. 6. 2018, 11.22

Holanďany bych měla podle chlapa dělat každý den

Fuga

Fuga, 13. 2. 2018, 20.42

když je dělaný doma, tak ano

Baruška07, 2. 12. 2017, 12.45

Miluji toto jidlo

Aliisha

Aliisha, 21. 1. 2017, 20.35

S tatarkou a kyselou okurkou!

Kamila Pecharová, 15. 12. 2016, 21.25

Tak jsem ho dnes "prubla" a moc nám chutnal díky

Zdeňka S., 20. 8. 2016, 22.35

Ten je výborný, navíc s bramborovou kaší ,

Petra Schoberová, 2. 7. 2016, 9.40

dobré

benca, 2. 7. 2016, 6.16

vyskusam, to som mala v praci velmi rada

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací