Bez mléka a mléčných výrobků
Bez vajec
30 min. - 2 hod.
jednoduchý
Ingredience:
- Bravčové mäso
- 500 g
- Paradajkový pretlak
- 1 ks
- Cibuľa
- 1 ks
- Hladká múka
- 300 g
- Vajce
- 1 ks
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť. Osolíme, pridáme mletu sladkú papriku, paradajkový pretlak,vodu a dusíme domäkka. Nakoniec dochutíme soľou a bazalkou.
Halušky urobíme tak, že vajce a vlažnú vodu zmiešame. Pomaly prisypávame polohrubú múku a miešame, konzistencia má byť skôr redšia. Pomocou haluškára hádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Keď vyplávajú nahor, sú uvarené. Scedíme ich a prepláchneme vodou.
Diskuze k této stránce (28 příspěvků)
mnam mna mnam, to musí být dobrota
Halušky jako příloha nečekané, ale věřím, že dobré
S haluskami jsem ještě nedělala, ale ráda zkusím
Jednoduchý a přesto to vypadá moc dobře.
To musím vyzkoušet, jen jsem si myslela, že halušky se dělají s bramborového těsta, nevím proč. Já je kupuji v sáčku.
mikka27, 20. 5. 2020, 18.04
Dělám podobně, je moc dobré.
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 4. 8. 2018, 15.50
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané