Bolehošťský řízek

zobrazeno 485×

Vložil(a): Zdeňka S., 1. 6. 2018 10.53

Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

Vepřová kýta
400 g
Kysané zelí
200 g
Anglická slanina
200 g
Křen
1 lžíce
Cibule
1 ks
Sušené houby
2 hrst
Česnek, sůl, pepř
1 množství dle chuti
Z vepřové kýty nakrájíme plátky, které naklepeme do tenka , mírně osolíme a naplníme předem připravenou směsí.....Tu připravíme tak, že cibulku osmažíme na sádle spolu s drobně nakrájenou slaninou, přidáme překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, strouhaný křen, polovinu uvařených hub, utřený česnek, pepř a vše krátce podusíme. ......Naplněný plátek masa spíchneme párátkem, obalíme v mouce, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče a zvolna v troubě zapečeme...... Plněné řízky vyjmeme, výpek zaprášíme zbylou moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme přes hustý cedník, krátce ji podusíme a dochutíme solí. .......Nakonec do šťávy přidáme druhou část vařených překrájených hub... Podáváme s bramborem nebo rýží :)
Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 25. 5. 2020, 11.54

Vůbec tento recept neznám a vypadá báječně.

mikka27

mikka27, 15. 5. 2020, 14.00

Hned si dala k obědu.

Kateřina Fárová, 5. 5. 2020, 19.46

Šikovný recept.

VaJána, 16. 2. 2019, 10.52

To vypadá super... Zrovna hledám inspiraci tak mám asi favorita

Sarka6, 3. 2. 2019, 13.53

Zkusím

Mygara

Mygara, 8. 1. 2019, 14.21

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 3. 8. 2018, 18.50

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je dělané

Evanessa, 18. 7. 2018, 8.08

To vypadá neodolatelně, musím vyzkoušet

Monuli, 8. 6. 2018, 22.52

To je mňamka

Fuga

Fuga, 4. 6. 2018, 13.08

to je tedy kombinace... ale musí to být dobré

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací