Klasické kynuté knedlíky s ovocem

zobrazeno 2092×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 7. 7. 2016 22.24

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

hrubá mouka
500 g
droždí
25 g
cukr krystal nebo krupice
1 lžíce
vlažné mléko
200 ml
sůl
1 špetka
vejce
1 ks
olej (slunečnicový nebo řepkový)
1 lžička
ovoce
1 množství dle chuti

Mouku prosejeme do mísy a uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, vsypeme cukr a nalijeme celé mléko. Až vzejde kvásek, tak přidáme sůl, vejce a olej a zpracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 30 minut. Z těsta vytvoříme placičky. Doprostřed dáme ovoce a zabalíme. Necháme ještě 15 minut dokynout a vložíme do vroucí vody, kde vaříme cca 8 minut. Při vyndávání z vody nezapomeneme propíchnout každý knedlík, aby z něj vyšla pára a nesrazil se.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (22 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Úča, 10. 1. 2021, 19.54

Děláme hodně , hlavně jahodové a borůvkové

nancy, 24. 11. 2020, 14.11

Sice sladká jídla nejím, ale pro rodinu dělám. Mají rádi kynuté, bramborové i tvarohové.

Kateřina Fárová, 16. 5. 2020, 21.07

Ty jsem dělávala hodně, le v poslední době dělám buď tvarohového a nebo bramborového těsta.

Žofinka

Žofinka, 10. 1. 2019, 7.17

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 24. 11. 2018, 14.23

Výborné, také musím vyzkoušet

Fuga

Fuga, 12. 2. 2018, 14.50

tak borůvkové jasně vedou

Aliisha

Aliisha, 21. 1. 2017, 20.48

S borůvkami jsou prostě nejlepší!

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 10.11

Tak po těch bych se taky utloukla. Dáváme si je se zakysanou smetanou a praženou strouhanku.

Anna K.

Anna K., 24. 7. 2016, 7.02

Po sladkém se teď můžu utlouct takže brzy vyzkouším

benca, 8. 7. 2016, 21.36

to nepoznam, my robime klasicke cesto a dovnutra bud marhule alebo jahody a slivky, ale toto budu asi parene buchty

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací