Jáhelník jak ho máme rádi my 😉

zobrazeno 663×

Vložil(a): szendrejka, 31. 10. 2017 8.00

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez lepku 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Jáhly
200 g
Sůl
1/2 lžička
Vajíčka
3 ks
Cukr (tady záleží na vás jaký použijete)
100 g
Mletá skořice
1/2 lžička
Rozinky
80 g
Vlašské ořechy
80 g
Sušené švestky
100-150 g ((Záleží na chuti))

Jáhly si spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti a vložíme do kastrůlku s vroucí vodou a solí a vaříme do změkknutí asi 20 minut. Bude to taková kaše. Necháme ještě v kastrůlku vychladnout a přidáme cukr, vajíčka, skořici, ořechy a rozinky. Zamícháme a ještě chvíli necháme odpočinout. Mezitím si vyložíme malý pekáček pečícím papírem a na něj rozetřeme první vrstvu jáhel, pořádně pomačkáme a rozložíme sušené švestky. Přidáme druhou vrstvu jáhel, zase pořádně zamáčkneme a dáme péct na 140-160 stupňů (podle trouby) na 1 hodinu. Až jáhelník vyndáte, nechte ho pořádně vychladnout a porcujte. 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (22 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 15.11

vyborny recept

mikjana, 15. 9. 2020, 16.28

Zajímavý recept, ráda ho udělám.

Kateřina Fárová, 5. 9. 2020, 21.32

Vypadá moc dobře, vyzkouším.

mikka27

mikka27, 29. 5. 2020, 21.57

Výtečný, moc dobrý.

Sarka6, 3. 2. 2019, 19.42

Zkusím

Mygara

Mygara, 3. 1. 2019, 21.08

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 7. 8. 2018, 14.32

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Anezzka, 7. 3. 2018, 10.21

Musím někdy vyzkoušet, manžel rad sladké, ale potřebuje i bezlepkove, takže tohle je dobra volba.

Adelinka, 11. 12. 2017, 12.32

to vypadá moc dobře

Fuga

Fuga, 6. 12. 2017, 5.42

také ho mám ráda, ale už si ani nepamatuji, kdy jsem ho dělala naposledy

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací