Kapr v bylinkové krustě

zobrazeno 1313×

Vložil(a): Ester, 3. 12. 2014 14.28

více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

kapr
1 ks
mléko
150 ml
sůl a pepř
podle chuti
limetová šťáva
pár kapek
hladká mouka
na obalování
vejce
2-3 ks
strouhanka
na obalování
nasekané bylinky
2 hrst (petrželky, tymián a oregano)
olej
na smažení
klínky citrónu
k podávání

Kaprovi odřízněte hlavu a ocas, nařízněte břišní dutinu a vyvrhněte vnitřnosti. Dávejte pozor, abyste neporušili žlučník. Hlavu a jatýrka, mlíčí nebo jikry použijte do polévky, ocas vyhoďte. Pak kapra kolem páteře přepulte na dva velké filety. Zbavte je kůže. Filet vždy položte na čisté prkénko kůží dolů a těsně nad ní ostrým dlouhým nožem odřezávejte maso od kůže. Pak filet obraťte a dočistěte. Pak rukou nahmatejte žebra a celou část s nimi odkrojte – i ji můžete použít do polévky. Pak filety naporcujte. Mléko nalijte do širší mísy, přidejte pár kapek limetové šťávy a na hodinu do něj naložte filety kapra – ztratí rybí pach. Poté maso vyjměte, důkladně osušte a z obou stran osolte, případně opepřete. Poté ho obalte v mouce a protáhněte vejcem a nakonec obalte ve strouhance smíchané s najemno nasekanými bylinkami. Smažte pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (22 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 8. 10. 2020, 18.33

Kapra miluji, ale nejraději jako řízek

Zuzule, 11. 12. 2019, 13.13

bylinky mame radi, manzel kapra, toto by mohlo chutnat i mne

Stellka, 22. 3. 2019, 23.31

tento mě chutově zaujal více, na ní si vždy pochutnám mnohem více https://www.promaminky.cz/recepty/ryby-31/zapecene-file-2816

lucie25987, 11. 2. 2019, 10.32

Recept vypadá krásně. Já mám ryby s bylinkami ráda. Už aby bylo jaro, aby manžel mohl jet chytat ryby. Vždy nějakého kapra přiveze. Vloni jsem si koupila na porcování ryby nový nůž z https://www.bavimevarit.cz/kvalitni-nemecke-kuchynske-kovane-noze/ a ryba se s ním dobře krájí.

Žofinka

Žofinka, 28. 1. 2019, 15.08

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 9. 7. 2018, 14.50

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 7.43

To je velmi zajímave . Kapra moc nejíme

Andílek, 21. 12. 2017, 22.41

ideální kombinace, kapr s bylinkami, určitě vyzkouším

Tenderka, 21. 12. 2017, 20.24

bylinkovy obal je vzdy chutny

vendy.z, 21. 12. 2017, 14.38

hned bych si dala

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací