Kapr v bylinkové krustě

zobrazeno 491×

Vložil(a): Ester, 3. 12. 2014 14.28

více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

kapr
1 ks
mléko
150 ml
sůl a pepř
podle chuti
limetová šťáva
pár kapek
hladká mouka
na obalování
vejce
2-3 ks
strouhanka
na obalování
nasekané bylinky
2 hrst (petrželky, tymián a oregano)
olej
na smažení
klínky citrónu
k podávání

Kaprovi odřízněte hlavu a ocas, nařízněte břišní dutinu a vyvrhněte vnitřnosti. Dávejte pozor, abyste neporušili žlučník. Hlavu a jatýrka, mlíčí nebo jikry použijte do polévky, ocas vyhoďte. Pak kapra kolem páteře přepulte na dva velké filety. Zbavte je kůže. Filet vždy položte na čisté prkénko kůží dolů a těsně nad ní ostrým dlouhým nožem odřezávejte maso od kůže. Pak filet obraťte a dočistěte. Pak rukou nahmatejte žebra a celou část s nimi odkrojte – i ji můžete použít do polévky. Pak filety naporcujte. Mléko nalijte do širší mísy, přidejte pár kapek limetové šťávy a na hodinu do něj naložte filety kapra – ztratí rybí pach. Poté maso vyjměte, důkladně osušte a z obou stran osolte, případně opepřete. Poté ho obalte v mouce a protáhněte vejcem a nakonec obalte ve strouhance smíchané s najemno nasekanými bylinkami. Smažte pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 15.24

Kapra nijak extra nemusím, ale tohle vypadá dobře

mirka244, 7. 2. 2017, 17.32

to zkusím

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 21.15

Ta krusta mne zaujala. Zkusím jí.

Petra Schoberová, 3. 12. 2016, 23.03

miluju kapra

jitkamety, 27. 2. 2016, 19.06

mnamka

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.16

Veluce lákavý recept.

mckvak, 26. 11. 2015, 19.54

Dobrota

joice, 17. 11. 2015, 16.13

mám odskúšané je to naozaj výborné

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.24

super recept

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací