Karamelovločkové řezy

zobrazeno 670×

Vložil(a): Lucie2, 17. 10. 2014 12.45

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

celozrnná pšeničná mouka
150 g
kypřící prášek do pečiva
1 ks
sušený strouhaný kokos
40 g
třtinový cukr
90 g
máslo
220 g
nastrouhaný čerstvý kokos
75 g
špaldové vločky
90 g
med
2 lžíce
plechovka Salka
1 ks

Troubu předehřejte na 165 °C. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sušený strouhaný kokos, cukr a 140 g másla do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Pomocí lžíce směs natlačte na dno pekáče o rozměrech asi 18 x 25 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 20–25 minut dozlatova. Nechte 10 minut zchladnout. V míse smíchejte nastrouhaný čerstvý kokos, vločky, med, zbylé máslo a zchladlé zkaramelizované Salko (2,5 hodiny vařené ve vodě, zcela vychladlé) a vše navrstvěte na upečený základ. Posypte dalšími
vločkami a pečte ještě 20–25 mi­nut dozlatova. Nechte zcela vychladnout, teprve pak krájejte.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Úča, 10. 4. 2021, 16.32

Vypadá zajímavě , ale asi nevyužijí

danuse11, 8. 3. 2021, 22.23

Krásné a pěkné.

70dandule70, 8. 3. 2021, 21.54

To vypadá moc dobře a krásně.

filipin21, 8. 3. 2021, 21.20

Vypadá to krásně a zajímavě.

simsim, 9. 2. 2021, 22.20

Vypadají dobře a podle receptu i zdravě.

mikjana, 16. 12. 2020, 17.45

To musí být lahůdka, musím vyzkoušet.

nancy, 29. 9. 2020, 11.41

Zdravý a asi i dobrý recept

Gustawka, 22. 11. 2019, 12.30

zdravá sladkost

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 8.35

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 14.19

úplně cítím tu vůni karamelu

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací