Broskvový moučník

zobrazeno 287×

Vložil(a): Teryk92, 22. 8. 2019 20.56

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Na krém:
šťáva z kompotu doplněná vodou
800 ml
cukr
2,5 dcl
vanilkový pudink
2 ks
balíček želatina stačí malý
1 ks
zakysaná smetana
1 ks
měkký tvaroh
1 ks
ostatní:
polohrubá mouka
5 dcl
cukr
2,5 dcl
mléko
2,5 dcl
rostlinný olej
1,3 dcl
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
prášek do pečiva
1 ks
plechovka broskvový kompot velký
1 ks

 

1

Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.

2

Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.

3

Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

ROMA-Z, 4. 10. 2019, 20.24

Krásný a úplně k nakousnutí

Ketris

Ketris, 28. 9. 2019, 19.35

Vypada to skvele

Mygara

Mygara, 16. 9. 2019, 13.47

Vypadá opravdu velmi lákavě

Gustawka, 15. 9. 2019, 19.22

hned bych si dala

Bar.Ca., 4. 9. 2019, 11.47

ovocné koláče a moučníky mám nejraději

Fuga

Fuga, 1. 9. 2019, 21.25

Tak to musím vyzkoušet

Aliisha

Aliisha, 29. 8. 2019, 22.09

Klasika, ale moc dobrá

Bar.Ca., 26. 8. 2019, 10.13

ten vypadá krásně, vláčný a nadýchaný....

Zdeňka S., 25. 8. 2019, 17.20

Já mám spoustu zavařených meruněk, tak zkusím z meruněk

Lenička, 25. 8. 2019, 16.49

Vypadá moc skvěle 😉

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací