Polentové hranolky

zobrazeno 1085×

Vložil(a): skřítek, 8. 11. 2016 20.56

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

polenta
1 balení
strouhaný parmazán
1 sáček
olivový olej
dle potřeby
naložená sušená rajčata
dle chuti
sekané bylinky
1 hrst

Polentu připravíme podle návodu na obalu. Přidáme bylinky a parmazán a zamícháme. Vyložíme plech pečicím papírem, rozprostřeme směs na plech a necháme vychladnout. Poté plech dáme ještě ztuhnout do lednice. Směs nakrájíme na hranolky do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Můžeme je pokapat olivovým olejem a pečeme je 45 – 50 minut na 180° C.

Pokud chcete, pjinomažte před pečením hranolky olivovým olejem, projeví se to na chuti i na vzhledu. Do polenty můžete kromě rajčat a parmazánu a bylinek přidat klidně i oříšky, různé druhy semínek nebo například i šunku.
 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 26. 9. 2020, 19.14

To jsem ještě nejedla a ani polentu nekupuji

Bar.Ca., 20. 8. 2019, 15.02

Ty určitě vyzkouším, polentu jsem si zrovna dost oblíbila

Žofinka

Žofinka, 17. 10. 2018, 13.21

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Evanessa, 11. 8. 2018, 21.26

Ještě jsem nejedla, ale proč to nevyzkoušet

Mygara

Mygara, 24. 4. 2017, 9.30

opravdu zajímavé, jedla jsem jen kaši

annahb, 23. 3. 2017, 9.55

zajímaví recept :-)Polentu jsem ještě nejedla

Aliisha

Aliisha, 26. 12. 2016, 16.14

Tak hranolky z polenty jsem ještě neviděla. Ráda recept vyzkouším

Petra Schoberová, 8. 12. 2016, 5.19

super vyzkouším

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 12.36

tak takto zpracovat polentu mě nenapadlo

Mildret, 23. 11. 2016, 22.48

Já dělám celerove hranolky. Takže pole ntove vyzkoušíme taky

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací