Kynuté knedle

sledováno 4× zobrazeno 862×

Vložil(a): silvousek, 6. 5. 2016 10.30

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

polohruá mouka
1 kg
voda
0,5 litr (jen orientačně, je to podle těsta)
droždí
1 ks
olej
1 dcl (také jen orientačně)
cukr
1 lžička
vlažné mléko
1 dcl

Prosejeme mouku do mísy a uděláme uprostřed důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek a přidáme ostatní suroviny. Vodu přidáváme podle toho, aby se těsto nelepilo.
Necháme vykynout.
Pak těsto rozdělíme na 4 části a vytvarujeme knedle. (vypadají, že jsou malé, ale po uvaření budou dost velké).

Dáme vařit vodu neosolenou (do nějakého širšího hrnce). Když voda začne vřít, vložím do ní knedle (většinou 2, ale záleží na velikosti hrnce). Vaříme 25 minut přikryté pokličkou.
Po uvaření vytáhneme na plech, propícháme špejlí a potřeme tukem.

Při servírování hned po uvaření doporučuji krájení nití.

Jsou super a my jiné ani neděláme, máme je nejraději.

Sdílejte:   | 
7

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (29 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 17. 11. 2020, 19.34

Kynuté knedlíky dělám, ale nedávám do těsta olej. Ale věřím, že olej knedlíkům prospěje.

Bar.Ca., 20. 8. 2019, 15.19

domácí knedlík je prostě domácí knedlík

Žofinka

Žofinka, 14. 1. 2019, 7.14

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Evanessa, 15. 8. 2018, 19.27

Tenhle klasický je prostě nej

slavuska

slavuska, 5. 3. 2018, 3.28

klAsika

Mygara

Mygara, 24. 4. 2017, 9.02

ano, knedle hodně nabudou

annahb, 23. 3. 2017, 10.14

mnam hned bych si dala a třeba s rajskou

Aliisha

Aliisha, 26. 12. 2016, 20.04

Klasický český knedlík je prostě nejlepší.

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 15.01

moc dobré

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 12.43

já je mám vždy oslizlé

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací