Karlovarský knedlík

zobrazeno 386×

Vložil(a): Estrela113, 10. 12. 2014 20.26

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Rohlíky
800 g
Vejce
4 ks
Hrubá mouka
300 g
Mléko
500 ml
Sůl
podle chuti
Pepř
podle chuti
Muškátový oříšek
podle chuti
Petřelka (Pažitka)
podle chuti

Suché rohlíky nakrájím na kostičky, podleju mlékem, přidám žloutky, trochu muškátového oříšku, sůl, pepř, nakrájenou pažitku nebo petržel a mouku. Z bílku ušlehám sníh a smíchám s těstem. Těsto by mělo mít konzistenci ani tuhou ani příliš řídkou. Na potravinové fólii rukama utvořím knedlík (měl by si udržet tvar), zabalím do potravinové fólie, folii propíchám špejlí a dám do vroucí vody. Vařím asi 20 min.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Barbarelka, 14. 5. 2017, 16.38

dělám trošku jinak a taky je supr

Mygara

Mygara, 22. 4. 2017, 18.39

stará dobrá klasika

annahb, 27. 3. 2017, 8.22

teda ten je nádhernej dala bych si

Aliisha

Aliisha, 26. 12. 2016, 20.20

Karlovarský knedlík je vynikající. Určitě doporučuji.

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 12.57

já mám právě vždy problém, kolik dát tekutiny

Zdeňka S., 2. 10. 2016, 14.41

Ten nikdy nezklame vypadá krásně

Petra Schoberová, 6. 3. 2016, 7.30

ráda vyzkouším

Trixie

Trixie, 3. 1. 2016, 23.56

výborný recept:-)

jajulaš, 31. 12. 2015, 21.58

asi také jednou vyzkoušíme

lenkamaresova, 3. 12. 2015, 16.07

Mám ho ráda, nejlépe k omáčce nebo masu.

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací