Karlovarský knedlík

zobrazeno 651×

Vložil(a): Estrela113, 10. 12. 2014 20.26

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Rohlíky
800 g
Vejce
4 ks
Hrubá mouka
300 g
Mléko
500 ml
Sůl
podle chuti
Pepř
podle chuti
Muškátový oříšek
podle chuti
Petřelka (Pažitka)
podle chuti

Suché rohlíky nakrájím na kostičky, podleju mlékem, přidám žloutky, trochu muškátového oříšku, sůl, pepř, nakrájenou pažitku nebo petržel a mouku. Z bílku ušlehám sníh a smíchám s těstem. Těsto by mělo mít konzistenci ani tuhou ani příliš řídkou. Na potravinové fólii rukama utvořím knedlík (měl by si udržet tvar), zabalím do potravinové fólie, folii propíchám špejlí a dám do vroucí vody. Vařím asi 20 min.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 9. 10. 2020, 11.17

Dělala jsem a povedl se, Dobře vypadal a byl dobrý.

Bar.Ca., 20. 8. 2019, 17.28

vypadá opravdu skvěle, budu ho muset vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 28. 1. 2019, 6.31

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Barbarelka, 14. 5. 2017, 16.38

dělám trošku jinak a taky je supr

Mygara

Mygara, 22. 4. 2017, 18.39

stará dobrá klasika

annahb, 27. 3. 2017, 8.22

teda ten je nádhernej dala bych si

Aliisha

Aliisha, 26. 12. 2016, 20.20

Karlovarský knedlík je vynikající. Určitě doporučuji.

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 12.57

já mám právě vždy problém, kolik dát tekutiny

Zdeňka S., 2. 10. 2016, 14.41

Ten nikdy nezklame vypadá krásně

Petra Schoberová, 6. 3. 2016, 7.30

ráda vyzkouším

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací