Bramborový knedlík

zobrazeno 661×

Vložil(a): szendrejka, 18. 11. 2016 13.36

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

brambory
900 g
Polohrubá mouka
120 g
Krupice
120 g
Máslo
40 g
Vajíčka
2 ks
Sůl
- množství dle chuti

Brambory uvaříme, oloupeme a prolisujeme sítem nebo nastrouháme najemno a hned smícháme s moukou a krupicí. Přidáme máslo, sůl a vejce.

Těsto důkladně a rychle, aby nezřídlo, zpracujeme a uválíme šišky o průměru cca 5 cm o délce asi 20 cm. Co nejrychleji vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 15-20 minut - podle velikosti. Hotové vyjmeme a krájíme.

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 26. 9. 2020, 19.11

Máslo do knedlíků nedávám.

Kateřina Fárová, 20. 5. 2020, 16.31

Krom másla dělávám přesně tak, ale je pravda, že je dělám i se zbytku bramborové kaše a v ní máslo je také.

mikjana, 11. 5. 2020, 17.30

Zase trochu jiný recept, než dělávám já.

Bar.Ca., 20. 8. 2019, 14.59

bramborový knedlík máme raději než ty kynuté

Gustawka, 18. 10. 2018, 20.09

domácí klasika

Žofinka

Žofinka, 16. 10. 2018, 19.22

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Evanessa, 11. 8. 2018, 21.14

Domácí jsou nej

slavuska

slavuska, 5. 3. 2018, 3.24

jedno z mých nejoblíbenějších jídel, brknedlíky, a kopec osmažený cibule, když není, postačí plátek másla, nic víc ke štěstí nepotřebuju

Mygara

Mygara, 24. 4. 2017, 9.38

bramborový dělám jedině doma

Kikinka30, 18. 4. 2017, 11.55

Domácí je nejlepsi se zelim červeným

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací