Řecký jogurt
Mléko nalijte do hrnce a ohřejte na 40 stupňů. Přidejte jogurt a promíchjte.
Směs přelijte do velké sklenice (je dobré ji pořádně umýt, nejlépe i vyvařit) s uzavíratelným hrdlem a nechte při pokojové teplotě pracovat.
Za 12 hodin nalijte jogurt do plátýnka vytlačte co nejvíc tekutiny. Hustota řeckého jogurtu připomíná hustotu zakysané smetany. Poté uložte do lednice nejlépe do kabiček nebo skleniček vhodných k uskladnění jogurtu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 11. 3. 2021, 17.29
Máme rádí,moc nám chutná.
Žofinka, 28. 1. 2019, 12.18
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 14. 1. 2018, 23.17
už jsem také zkoušela
iva.t, 5. 7. 2017, 20.09
také doma děláme jogurt.
Mygara, 11. 2. 2017, 16.23
také dělávám domácí jogurt