vianocna kapustnica bez masa

zobrazeno 86×

Vložil(a): WeruskaSK, 5. 1. 2019 15.44

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec Bez lepku do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

olej
1 množství dle chuti
cibula
2 ks
cesnak
6 ks
kapusta
1 kg
susene slivky
200 g
susene hriby
100 g
smotana kysla
1 balení
sol
1 množství dle chuti
mleta cervena paprika
1 špetka
chlieb
1 množství dle chuti

cibulu pokrajanu nadrobno osmahneme na oleji, pridame kapustu aj so stavou, cesnak /pokrajany najprv nechame 6min na vzduchu odstat/, mletu cervenu papriku, susene slivky a vopred namocene huby.  dolejeme vodu aby to bolo akurat ani huste ani riedke, pripadne dosolime. ak mame, mozeme pre kyslost pridat nalev z nakladanych uhoriek ak mame prave otvorene a mali sme malo kapustovej stavy, pozor ale velmi kyslu kapustnicu deti nezjedia. mozeme ale nemusime podavat s kyslou smotanou a chlebom. varime kym kapusta nezmakne /15-20min orientacne/

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mildret, 22. 1. 2019, 12.36

Kapustnicu jsme na vánoce nikdy nedělali

jitka46

jitka46, 20. 1. 2019, 22.58

Tak to bych si zrovna nedala, ale manžel ano

Fuga

Fuga, 18. 1. 2019, 19.28

hned bych si dala do nosu .-)

k.o.r.i.n.e.k, 12. 1. 2019, 21.52

Na vánoce bych to asi nedělala, ale jinak musí být dobrá i bez masa

Aliisha

Aliisha, 9. 1. 2019, 21.06

Ta bude dobrá

Mygara

Mygara, 9. 1. 2019, 8.28

Výborné, také musím vyzkoušet

Lenička, 7. 1. 2019, 16.51

Takovou jsem ještě nejedla asi vyzkouším.😉

Gustawka, 5. 1. 2019, 21.15

To musí být dobrota

patricia077, 5. 1. 2019, 20.52

Podobnou už jsem jedla až na ty slivky

WeruskaSK

WeruskaSK, 5. 1. 2019, 21.04

tie tam robia zaujimavu sladku chut, a pocitovo nahradzaju trochu maso, ze zrazu jes nieco ine ako sama kapusta

patricia077, 5. 1. 2019, 21.07

No každopádně je to zajímavé

Lenička, 8. 1. 2019, 22.01

Chci se zeptat proč nechat česněk 6 minut odstát?

WeruskaSK

WeruskaSK, 9. 1. 2019, 10.23

niekde sa uvadza az 14min, je to kvoli tomu ze v cesnaku sa uvolnia tie liecive latky /alicin ak si dobre pamatam/ az ked zreaguju so vzduchom, na druhej strane cibula ti absorbuje bakterie zo vzduchu takze ta musi ist hned po nakrajani na spracovanie, takze ak xces mat liecivy ucinok z cesnaku, musi najprv postat na vzduchu

Lenička, 9. 1. 2019, 10.26

Tak to je zajívé to jsem nevěděla.😉

WeruskaSK

WeruskaSK, 9. 1. 2019, 10.29

cibula sa napr dava len tak do misky aby vychytala bakterie a virusy, ked sme chori to tak robim ale neviem overit ci to tak je, to su take internetove rady, vies, za pokus nic nedam, ale nevem ci ucinkuje, tiez som z tych rad nepochopila ze ci pokrajana alebo osupana alebo neosupana...

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací