Valašská kyselica

zobrazeno 1129×

Vložil(a): szendrejka, 20. 12. 2016 10.36

Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Uzená "křížová" kost
400 g
Celý pepř, nové koření, bobkový list
- množství dle chuti
Kysané zelí
300 g
Smetana
250 ml
Hladká mouka
50 g
Cibule
1 ks
Sádlo
- množství dle chuti
Sůl, pepř, majoránka, česnek
- množství dle chuti

Uzenou kost zalijeme vodou, přidáme koření a povaříme, až bude maso odpadat od kosti. Přecedíme kost a koření, do vývaru přidáme překrájené zelí. Rozšleháme smetanu s hladkou moukou, vlijeme do polévky a 10 minut povaříme. Mezitím odebereme maso od kosti a nakrájíme nadrobno. Na sádle orestujeme pokrájenou cibulku a maso. Přidáme do kyselice a 10 minut povaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem. 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 13. 11. 2020, 22.52

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet takhle jsem to nikdy nedělala

VaJána, 31. 5. 2020, 20.21

Kyselica je prostě klasika

Mygara

Mygara, 5. 12. 2018, 11.12

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 12. 10. 2018, 13.43

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 20. 1. 2018, 3.31

Tak tu přímo miluji a i mé děti

Zuzule, 21. 12. 2017, 22.58

nekde se pry dela na stedry vecer. urcite je to velka dobrota

Tenderka, 21. 12. 2017, 20.08

mnam

iva.t

iva.t, 23. 3. 2017, 9.57

Tohle je prostě TOP polévka, miluju domácízelí v polévkách.

Aliisha

Aliisha, 23. 12. 2016, 21.30

U nás oblíbená polévka.

Petra Schoberová, 22. 12. 2016, 4.53

moc dobré

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací