Tip na ulahcenie varenia

zobrazeno 1266×

Vložil(a): WeruskaSK, 13. 3. 2021 17.48

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

flase na sterilizovanie
1 množství dle chuti

Ked uz varim tak varim vo velkom ale nechceme potom jest x dni to iste. Tak to robim takto /polievka, leco, maso so stavou, vyvar, gulas, privarky, zemiaky, kapustnica, cokolvek co ma v sebe tekutinu/ - uvarim 5-6 litrov napr polievky, po dovareni hned davam vriace do cistych 0.7dcl suchych flias, dam viecko a preklopim hore dnom, necham vychladnut, ak varim vecer tak aj do rana na sporaku. Potom dam do chladnicky, kde to vydrzi minimalne tyzden. Polievky potom riedim vodou aby bolo akurat na jeden obed alebo aj 2, podla hustoty. K masu staci dovarit prilohu /k masu treba vela stavy aby sa to dobre zasterilizovalo, malo by to plavat v stave/,.  Takto mam niekolko flias vo chladnicke a striedam podla nalady ze co ideme prave jest, a usetrim cas na varenie. Je to vhodne aj pri velkom nakupe napr zeleniny ktora sa rychlo kazi, urobit vela roznych polievok a potom striedat, pripadne z mrazaku k nej potom dolejem mrazeny vyvar a stale mame nieco ine na tanieri.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

annahb, 24. 11. 2021, 18.03

my většinou zamrazujem ,hlavně polévky ,ale i omáčky ,když zbyde je škoda plýtvat jídlem

Úča, 4. 9. 2021, 22.13

Já zavařování jídla moc neuznavam upřímě. Čerstvé je čerstvé

mikjana, 22. 8. 2021, 12.54

Tak to já raději vařím každý den a jsem takto s tím spokojená.

Bar.Ca., 27. 7. 2021, 12.45

A potom jako když to najdeš

VaJána, 1. 6. 2021, 4.47

Někdy se taková úspora času hodí.

Teryk92, 30. 3. 2021, 10.22

To by se mohlo hodit.

WeruskaSK

WeruskaSK, 30. 5. 2021, 11.48

vyskusaj. je to velka pomoc

Gustawka, 24. 3. 2021, 9.12

Bezva tip

Zdeňka S., 22. 3. 2021, 8.42

dávám do mrazáku , ale je fakt , že většinou žádné velké zbytky nejsou

WeruskaSK

WeruskaSK, 25. 3. 2021, 23.17

do mrazaku davam tiez ale vacsinou surove maso ked kupim vela, tak oddelim aj do zasoby. mrazene jedlo ale uz nie je take vyzivne, ten mraz to akoby rozbije v bunkach ci co, tak skor takto ak viem ze sa to vramci tyzdna zje

patricia077

patricia077, 15. 3. 2021, 14.04

Taky občas děláme

Úča, 14. 3. 2021, 18.13

Tak hlavně aby se to nekazilo

WeruskaSK

WeruskaSK, 17. 3. 2021, 14.05

ak chyti viecko tak sa to nepokazi. ak sa vcucne dnu a je to potom v chladnicke. tyzden urcite a mali sme to uz aj dlhsie ako tyzden

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů