Polévka Pho

sledováno 1× zobrazeno 444×

Vložil(a): szendrejka, 21. 7. 2017 8.37

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

balení nudlí pho
1 ks
Nasekané norkové kosti
1 kg
Sůl
- množství dle chuti
Hovězí maso zadní (aby mělo míň svaloviny-líp se krájí)
1 kg
Rybí omáčka
- množství dle chuti
Cukr
1 lžička
Badyán
2 ks
Kuličky pepře
7 ks
Nadrcené semínko koriandru
1 špetka
Skořice celá
1 ks
Hřebíček
3 ks
Zázvor
80 g
Cibule
1 ks
Jarní cibulka, koriandr
- množství dle chuti
Chilli, česnek a zázvor v octu
- množství dle chuti

Tuhle polévku jsem jedla v Asii pořád. Přijela jsem do Čech a strašně mi chyběla. Po letech se tady ale objevily stánky, kde jí začali vařit a já byla v nadšená. Ovšem rozmlsaná z Asie....takže né každá mi chutnala. Nejlepší samozřejmě dělají v Sapě v Praze sami vietnamci pro sebe a my češi si tam můžeme dojít. No a teď k té mé doma ukuchtěné :))) to víte, že to není Vietnam, ale co se dá dělat :))) 

Do hrnce s vroucí vodou ponoříme nasekané norkové kosti a přidáme lžíci soli. Po půl hodině vodu slijte a propláchněte kosti. Omyté kosti dáme do hrnce a přidáme cca 3 litry vody a vaříme 3-4 hodiny (prostě vývar). 

Asi hodinu před koncem si připravte hovězí maso "Bo", které já krájím ještě zmrzlé na tenoučké plátky. Zmrzlé se totiž krájí nejlíp. Přidáme ho k vývaru. Nezapomeňte sbírat pěnu z polévky! Přidáme rybí omáčku, sůl a cukr.

Na pánvičce si opražte koření, které cca po 5 minutách vyndejte a přidejte na pánev na čtvrtky překrojenou cibuli a na kolečka nakrájený zázvor. Aby to vše bylo lehce osmahlé a poté to vše přidáme do vývaru (koření doporučuji dát do sítka-líp se pak vyndá). Zhruba 10 minut před koncem vyndáme koření a polévce přidáme plamen. 

Připravíme si nudle pho, které zalijeme vroucí vodou a necháme 3-5 minut ve vodě, aby změkly a můžeme servírovat do velkých misek.

Polévka se jí jako hlavní jídlo. Není brána jako naše, že po ní máme plnohodnotné další jídlo :)

Už na stole se dochucuje nasekaným koriandrem, jarní cibulkou, citrónovou trávou, citrónem (který zjemní pálivost chilli), nasekanou chilli papričkou, česnekem a zázvorem v octu. Je to taková alchymie, každý si dá to, co má rád :)

Pro děti je na fotce varianta bez jakékoli přísady .... prostě vývar s masem. Odmítaly my cokoli zeleného :)

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (19 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 1. 9. 2020, 16.03

Šikovná polévka.

mikka27

mikka27, 7. 8. 2020, 19.22

Polévka bude jistě hodně silná. takové mám ráda.

VaJána, 28. 5. 2020, 15.18

To je ingrediencí Může být moc dobrá

Mygara

Mygara, 26. 12. 2018, 21.44

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 1. 9. 2018, 20.46

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 25. 12. 2017, 18.38

TAKE jsem kdysi zkousela, ale tento recept je dokonaly

Zuzule, 21. 12. 2017, 23.50

zajimave

Nikoll, 20. 12. 2017, 11.28

Tak to musím zkusit, miluju vietnamkou kuchyni

Mildret, 25. 7. 2017, 10.02

Já jsem ji doma ještě nedělala a pochybuji že si někdy troufnu ale jedla jsem ji od Vietnamců.

Adelinka, 23. 7. 2017, 22.41

Mám ráda pikantní čínskou polévku, ale jednou jsem jedla nějakou jinou a za chutnala jako vymáchaný ponožky a měla podobnou barvu jako ta Vaše

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací