Polévka Pho
Ingredience:
- balení nudlí pho
- 1 ks
- Nasekané norkové kosti
- 1 kg
- Sůl
- - množství dle chuti
- Hovězí maso zadní (aby mělo míň svaloviny-líp se krájí)
- 1 kg
- Rybí omáčka
- - množství dle chuti
- Cukr
- 1 lžička
- Badyán
- 2 ks
- Kuličky pepře
- 7 ks
- Nadrcené semínko koriandru
- 1 špetka
- Skořice celá
- 1 ks
- Hřebíček
- 3 ks
- Zázvor
- 80 g
- Cibule
- 1 ks
- Jarní cibulka, koriandr
- - množství dle chuti
- Chilli, česnek a zázvor v octu
- - množství dle chuti
Tuhle polévku jsem jedla v Asii pořád. Přijela jsem do Čech a strašně mi chyběla. Po letech se tady ale objevily stánky, kde jí začali vařit a já byla v nadšená. Ovšem rozmlsaná z Asie....takže né každá mi chutnala. Nejlepší samozřejmě dělají v Sapě v Praze sami vietnamci pro sebe a my češi si tam můžeme dojít. No a teď k té mé doma ukuchtěné :))) to víte, že to není Vietnam, ale co se dá dělat :)))
Do hrnce s vroucí vodou ponoříme nasekané norkové kosti a přidáme lžíci soli. Po půl hodině vodu slijte a propláchněte kosti. Omyté kosti dáme do hrnce a přidáme cca 3 litry vody a vaříme 3-4 hodiny (prostě vývar).
Asi hodinu před koncem si připravte hovězí maso "Bo", které já krájím ještě zmrzlé na tenoučké plátky. Zmrzlé se totiž krájí nejlíp. Přidáme ho k vývaru. Nezapomeňte sbírat pěnu z polévky! Přidáme rybí omáčku, sůl a cukr.
Na pánvičce si opražte koření, které cca po 5 minutách vyndejte a přidejte na pánev na čtvrtky překrojenou cibuli a na kolečka nakrájený zázvor. Aby to vše bylo lehce osmahlé a poté to vše přidáme do vývaru (koření doporučuji dát do sítka-líp se pak vyndá). Zhruba 10 minut před koncem vyndáme koření a polévce přidáme plamen.
Připravíme si nudle pho, které zalijeme vroucí vodou a necháme 3-5 minut ve vodě, aby změkly a můžeme servírovat do velkých misek.
Polévka se jí jako hlavní jídlo. Není brána jako naše, že po ní máme plnohodnotné další jídlo :)
Už na stole se dochucuje nasekaným koriandrem, jarní cibulkou, citrónovou trávou, citrónem (který zjemní pálivost chilli), nasekanou chilli papričkou, česnekem a zázvorem v octu. Je to taková alchymie, každý si dá to, co má rád :)
Pro děti je na fotce varianta bez jakékoli přísady .... prostě vývar s masem. Odmítaly my cokoli zeleného :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 7. 8. 2020, 19.22
Polévka bude jistě hodně silná. takové mám ráda.
Mygara, 26. 12. 2018, 21.44
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 1. 9. 2018, 20.46
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 25. 12. 2017, 18.38
TAKE jsem kdysi zkousela, ale tento recept je dokonaly