Mrkvová polévka s pomerančovou šťávou a zázvorem
Vložil(a): Jaaaaba, 24. 5. 2016 21.03
Zeleninu očistíme. Do hrnce nalijeme olivový olej, jakmile bude rozehřátý přisypeme cibuli nakrájenou na kostičky. Potom přidáme česnek nakrájený na plátky, 2 plátky zázvoru a mrkev nakrájenou na kolečka silná 1 - 2 centimetry. Zlehka osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Do hrnce přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, která nám celou polévku dostatečně zahustí.
Vaříme do změknutí zhruba 15-20 minut tak, abychom byli schopni vše, co je v hrnci rozmixovat ponorným mixérem na krémovou polévku. Po rozmixování přilijeme šťávu ze 2 pomerančů a dochutíme solí, pepřem.
Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany.
TIPY:
Polévka je vhodná i pro děti, chuť zázvoru je v ní čitelná, ale nepálí. Pokud je pro vás zázvor přesto moc výrazný, můžete 1 plátek zázvoru ubrat nebo polévku na závěr zjemnit vmícháním sladké smetany.
Pokud toužíte naopak po ostřejší chuťi, která víc osloví dospělé, 1 - 2 plátky zázvoru hned na začátku přidejte.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (23 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 12. 1. 2019, 20.48
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 21. 11. 2018, 6.12
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 3. 2018, 16.15
to je tedy kombinace, která by mě ani ve snu nenapadla
Aliisha, 25. 12. 2016, 14.17
Pomeranč a zázvor jsem do polévky nikdy nedávala. Vypadá to však velice zajímavě.
petrao, 5. 8. 2016, 7.14
Pomeranč mrkev a zázvor znám v této kombinaci jen ve fresh dzusech, polévku zkusím
Zuzka Čtvrtečková, 6. 6. 2016, 11.19
Hodně zajímavé, ale asi jako většina z nás, diskutujících, jedla bych ji tu sama