Houbová polévka

sledováno 1× zobrazeno 227×

Vložil(a): silvousek, 14. 6. 2016 11.57

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

brambory
4 ks
houby
1 hrst
polévková zelenina
buď zmrazená nebo kdo má co rád-mrkev, petržel, květák, hrášek
mouka
2 lžíce
zeleninový vývar
1 litr (nebo voda s bujónem (dle množství dělané polévky))
sůl
pepř
paprika mletá

Na rozpáleném oleji posmažíme mouku a papriku, zalijeme vývarem a přidáme brambory, zeleninu a houby.

Povaříme doměkka. Mezitím si připravíme těsto na krupicové noky z krupičky, vajíčka, soli a vody.

Když polévka vaří, dáme noky do polévky například lžící nebo přes síto na halušky.

Ještě chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem..
 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 2. 4. 2017, 12.44

Houbové bych se klidně ujedla

mirka244, 6. 2. 2017, 22.54

mňam, mám ráda

Aliisha

Aliisha, 25. 12. 2016, 14.13

Já si prvně myslela, že je to gulášovka...podle obrázku. Vydapá lákavě.

Kadlecova-Alena, 15. 6. 2016, 14.44

houbove polevky mi chutnaji ze vseho nejvic

nikihiphop, 15. 6. 2016, 0.32

zdravé a skvěle nasytí

snany, 14. 6. 2016, 21.23

Houbovou miluji

Bellissima, 14. 6. 2016, 16.32

Houbová polévka - to je to nejlepší, co může být. V létě a na podzim dáváme houby, které právě najdeme do polévek a hubníku (rýže s houbami) a houby, které nespotřebujeme, tak sušíme. Pouze výjimečně si v nejnutnějších případech, když se nedostaneme do lesa, houby kupujeme- jak čerstvé, tak sušené. A velice se nám osvědčily v kuchyni žampiony a hlíva. Tak si dopřejte také vynikající houbovou polévku - přeji dobrou chuť. A doporučení - pokud budete třeba dlouho marodit a nedostanete se do lesa, kupte si houby v koloniálu.

jitkamety, 14. 6. 2016, 14.16

je výborná

kajca, 14. 6. 2016, 12.21

Robím podobnú,máme ju radi.

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací