Francouzská zdravá cibulačka
Vložil(a): vendy.z, 24. 3. 2017 7.22
1./ Cibuli nakrájet na kolečka a orestovat ve větším hrnci (5 l) se širokým dnem na rozpuštěném másle (možno přidat pár kapek olivového oleje). Aby se tolik nepřichytávalo, může se orestovat na pánvi a pak přendat do hrnce. Restovat přibližně 20 minut za stálého míchání. Ke konci restování přidat 2 lžíce medu na zkaramelizování a ještě dalších 10 minut restovat.
2./ Přidat bylinky - šalvěj, tymián a bobkový list.
3./ Přidat 3 dcl suchého bílého vína, ztlumit plamen, stále míchat, zhruba dalších 10 minut.
4./ Počkat, až se víno odpaří a přidat zeleninový vývar, nejlépe teplý nebo ohřátý. Osolit, popř. opepřit.
5./ Vařit na středním plameni pod pokličkou do zhoustnutí. Už nebude třeba za stálého míchání, ale občas hlídat. Vaření polévky potrvá další 2 hodiny, díky tomu se vyhneme nechtěnému zahušťování moukou.
Servírování: chlebíky se zapečeným sýrem
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikka27, 7. 11. 2020, 13.57
Polévku jsem zkoušela uvařit a byla velice dobrá. Určitě budu polévku dělat často.

Mygara, 19. 12. 2018, 13.15
Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka, 16. 9. 2018, 6.57
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga, 2. 1. 2018, 2.21
Cibulačku přímo miluji
dadinkamaminka, 8. 4. 2017, 14.00
To vypadá mnamoozně To určitě vyzkouším Mám ráda i cibulovou omáčku s uzeným,takže tohle bude asi chutnat podobně

Aliisha, 27. 3. 2017, 13.20
Cibulačku já můžu