Francouzská zdravá cibulačka

zobrazeno 1194×

Vložil(a): vendy.z, 24. 3. 2017 7.22

Pro vegetariány Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

bílá / červená cibule
1 kg
máslo
80 g
olivový olej
8 lžíce
med
2 lžíce
čerstvé bylinky - šalvěj, tymián, bobkový list
1 množství dle chuti
zeleninový vývar
2 litr
bílé víno
3 dcl
himalájská sůl
1 množství dle chuti
dlouhozrající sýr
400 g
chlebíčky
6 ks

1./ Cibuli nakrájet na kolečka a orestovat ve větším hrnci (5 l) se širokým dnem na rozpuštěném másle (možno přidat pár kapek olivového oleje). Aby se tolik nepřichytávalo, může se orestovat na pánvi a pak přendat do hrnce.  Restovat přibližně 20 minut za stálého míchání. Ke konci restování přidat 2 lžíce medu na zkaramelizování a ještě dalších 10 minut restovat.

2./ Přidat bylinky - šalvěj, tymián  a bobkový list.

3./ Přidat 3 dcl suchého bílého vína, ztlumit plamen, stále míchat, zhruba dalších 10 minut.

4./ Počkat, až se víno odpaří a přidat zeleninový vývar, nejlépe teplý nebo ohřátý. Osolit, popř. opepřit.

5./ Vařit na středním plameni pod pokličkou do zhoustnutí. Už nebude třeba za stálého míchání, ale občas hlídat. Vaření polévky potrvá další 2 hodiny, díky tomu se vyhneme nechtěnému zahušťování moukou.

Servírování: chlebíky se zapečeným sýrem

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 13. 11. 2020, 23.03

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet takhle jsem to nikdy nedělala

mikka27

mikka27, 7. 11. 2020, 13.57

Polévku jsem zkoušela uvařit a byla velice dobrá. Určitě budu polévku dělat často.

Mygara

Mygara, 19. 12. 2018, 13.15

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 16. 9. 2018, 6.57

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 2. 1. 2018, 2.21

Cibulačku přímo miluji

Kikinka30, 17. 4. 2017, 18.46

Super večeře

inglulie2, 10. 4. 2017, 12.07

Aaaach, do té jdu! Na děšťové večery ideální

Mildret, 10. 4. 2017, 8.13

Také jsem dělala nedávno podle originálu a byla výborná. Pro dokonalou Francii jsem přidala 0,5 litu červeného vína

dadinkamaminka, 8. 4. 2017, 14.00

To vypadá mnamoozně To určitě vyzkouším Mám ráda i cibulovou omáčku s uzeným,takže tohle bude asi chutnat podobně

Aliisha

Aliisha, 27. 3. 2017, 13.20

Cibulačku já můžu

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů