Bez vajec
30 min. - 2 hod.
mírně ostré
jednoduchý
Ingredience:
- Uzené koleno nebo kosti
- 1 množství dle chuti
- Fazole
- 1 hrnek
- Cibule
- 1 ks
- Rajčatový protlak
- 2 lžíce
- Sádlo
- 1 lžíce
- Hladká mouka
- 1 lžíce
- Mletá sladká paprika
- 1 lžička
- Česnek
- 2 stroužek
- Zakysaná smetana
- 1 hrnek
Fazole a uzené kosti uvaříme zvlášť do měkka. (Můžeme použít i fazole v konzervě)
Maso obereme a nakrájíme na kostky.
V hrnci osmahneme na sádle nebo na slanině cibuli , přidáme kmín, prolisovaný česnek, mletou papriku, rajčatový protlak , zaprášíme moukou a krátce orestujeme.
Přilijeme hotový vývar , maso a fazole , povaříme a dochutíme solí, česnekem a majoránkou. Já jsem ještě přidala čerstvý libeček.
Nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu.
Podáváme s chlebem jako hlavní chod :)
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
takovou jsem měla naposledy snad jako dítě
Výborné, také ji musím vyzkoušet
Recept vypadá moc krásně a zajímavě ,to musíme vyzkoušet
Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem nikdy nedělala,stojí to za vyzkoušení
nancy, 27. 9. 2020, 11.52
Fazolová polévka je dobrá a zasytí.
Výborný recept, fazolačku mohu jíst pořád.
Vypadá fantasticky. To jste si museli pochutnat
mikka27, 16. 5. 2020, 11.10
Fazolovou polévku dělávám často, přidávám různé maso - které je zrovna po ruce .
Mygara, 8. 1. 2019, 10.03
Výborné, také musím vyzkoušet