Drožďová polévka
Vložil(a): Blankasiro, 12. 1. 2017 11.32
Ve větším hrnci zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme kostku čerstvého droždí (na největší hrnec, co mám doma, používám kostky dvě). Necháme úplně rozpustit, cibulka by již měla začít trochu zlátnout. Poté přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, patyzón...) nakrájenou na tenké proužky a chvíli opékáme. Zalijeme vodou, přidáme kvalitní sypký bujón (např. Alnatura či Wurzl), zbytek zeleniny (brokolice, fazolky, květák, pórek) a luštěniny (červená, černá, zelená čočka) či obilniny (pohanková krupice, ovesné vločky, quinoa) a necháme dojít (jak dlouho záleží na tom, co používáte). Zeleninu můžeme rozvařit do měkka na hustou polévku či ji povařit jen krátce ve stylu vývaru s kousky zeleniny.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (11 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 7. 12. 2018, 9.25
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 8. 10. 2018, 11.55
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 16. 1. 2018, 5.19
Ta musí být výborná, miluji tu vůni
iva.t, 23. 3. 2017, 9.24
Také jsem nikdy drožďpvou polévku nejedla, ale docela bych jí zkusila.
Aliisha, 12. 1. 2017, 21.36
Až na ten bujon ten nahradím vývarem
L.janicka.l, 12. 1. 2017, 15.27
drozdovou mam rada