Demikát

sledováno 1× zobrazeno 641×

Vložil(a): Trixie, 30. 4. 2016 11.50

Pro vegetariány Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

voda
1,5 litr
cibule
1 ks
brambory
200 g
mletá sladká červená paprika
1 lžička
mletý kmín
½ lžička
brynza (nejlépe liptovská)
125 g
sladká smetana
100 ml
černý chleba
2 ks
tuk (máslo, olej)
1 lžíce
  1. Do vody dáme vařit oloupanou a nadrobno nakrájanenou cibuli, na kostky nakrájané brambory, mletou červenou papriku a mletý kmín. Vaříme tak dlouho, dokud brambory nezměknou.
  2. Brynzu dobře smícháme se smetanou. Pak tuto směs přilejeme do hrnce k uvařeným bramborám a všechno rozmixujeme. Ochutnat a dosolit dle chuti. Po přidání brynze už polévku nevaříme!
  3. Černý chleba nakrájíme na kostičky a opražíme na rozpáleném tuku (oleji nebo másle, pro nevegetariány i na sádle).
  4. Polévku nalijeme do talířů, přidáme kostičky opečeného chleba, posypeme pažitkou nebo petrželkou a ochutnáme!

Dobrou chuť!

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 17. 11. 2020, 19.48

Demikát ke zajímavý název pro brynzovou polévku. Polévka vypadá dobře.

danuse11, 14. 11. 2020, 13.25

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem nikdy nedělala

Žofinka

Žofinka, 13. 1. 2019, 13.20

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 21. 11. 2018, 5.31

Výborné, také musím vyzkoušet

Fuga

Fuga, 8. 3. 2018, 20.46

skvělé, i ten název

Zuzule, 21. 12. 2017, 23.02

vypada skvele!

slavuska

slavuska, 21. 12. 2017, 22.58

miluju slovenskou kuchyni, na tuhle polévku se chystám už dlouho, konečně recept , který je jen na 125g bryndzy.

Zdeňka S., 2. 4. 2017, 12.23

Tak ta vypadá naprosto senzačně

mirka244, 6. 2. 2017, 22.55

vypadá to dobře

Aliisha

Aliisha, 25. 12. 2016, 14.14

Brynzu mám moc ráda, takže někdy určitě vyzkouším.

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací