Bramborová polévka s tempehem

zobrazeno 186×

Vložil(a): szendrejka, 20. 10. 2016 11.32

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

Cibule
1 ks
Olivový olej
4 lžíce
Česnek
3 stroužek
Tymián
1 lžička
Fenykl
1 lžička
Sůl
1 lžička
Chilli paprička
1 ks
Brambory na kostičky
700 g
Zeleninový vývar
1 litr
Čerstvý špenát
200 g
Smažený tempeh
200 g
Citrónová šťáva
2 lžíce
Shoya
2 lžíce

Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme lžičku tymiánu, lžičku tlučeného fenyklu, pepř, sůl a drcenou chilli papričku. Několik minut opékáme a přidáme 700 g na kostičky nakrájených brambor. Zalijeme 1 litrem vývaru a vaříme asi 20 minut. Částečně rozmixujeme ponorným mixérem, ale ne moc! Vzniklo by pak lepidlo :)))

Přidáme 200 g spařeného a pokrájeného špenátu a ještě asi 5 minut povaříme. 

Rozdrobíme 200 g smaženého tempehu, zalijeme v rendlíku 200 ml vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Vmícháme 2 lžíce citrónové šťávy , 2 lžíce shoyu a 2 lžíce olivového oleje a dusíme ještě cca 5 minut. Poté vmícháme do polévky.

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 25. 1. 2018, 19.31

to musím vyzkoušet, pořád nevím, co vařit za polévky

iva.t

iva.t, 23. 3. 2017, 10.07

Tempeh mi hodně nechutná a tak tento recept ani nebudu zkoušet.

annicka

annicka, 28. 12. 2016, 23.31

velice zajimavy recept, musime vyzkouset

Aliisha

Aliisha, 23. 12. 2016, 21.33

Tempeh jse nikdy nejedla. Ani nevím, jakou má chuť.

Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 19.48

super to vyzkouším

slunicko, 12. 11. 2016, 21.07

Dělám klasickou s houbami. Za vyzkoušení stoji

Zdeňka S., 21. 10. 2016, 7.07

Ta vypadá úžasně, netradičně, super obměna klasické bramboračky

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací