Boršč

zobrazeno 1002×

Vložil(a): Lucie2, 18. 10. 2014 19.27

Bez vajec více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

přední hovězí
500 g
vepřová žebra
500 g
cibule
1 ks
česnek
2 stroužek
bobkový list
3 ks
kuličky nového koření
5 ks
kuličky pepře
5 ks
větší červená řepa na kostky
1 ks
šťáva z citronu
1 lžíce
špek na kostky
50 g
máslo
25 g
brambory na kostky
4 ks
mrkve na kolečka
2 ks
červené fazole z konzervy
150 g
nakrájená hlávka zelí
1/4 ks
sůl
1 množství dle chuti
zakysaná smetana
1 balení

1. Nejdřív dám vařit maso asi do tří litrů vody, přidám celou cibuli, česnek a koření. Během vaření odebírám lžící pěnu a tuk. Mezitím dusím na troše vody řepu (pokapu ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina
2. Na pánvi nechám vysmahnout špek, přidám máslo, brambory a mrkev. Přidám pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a dusím tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
3. Uvařené maso vyndám, nechám vychladnout, libové části nakrájím na kostky, vývar přecedím.
4. Do většího hrnce přendám maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přeliju vývarem. Nechám ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendám do boršče ještě vařit jeden bobkový list. Na stůl k jídlu dávám misku se zakysanou smetanou, kterou si každý dá do polévky sám.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

simsim, 9. 2. 2021, 22.05

Já osobně nemám ráda takto husté polévky, ale možná by to zbytku rodiny chutnalo.

danuse11, 19. 11. 2020, 17.41

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem nikdy nedělala,dřív jsme na ní chodili do stánku a meli jí rádi

nancy, 19. 9. 2020, 10.01

Boršč jsem v životě vařila jen jednou a to podle receptu jedné Ukrajinky. Všem moc chutnala, ale já nejsem příznivec moc hustých polévek, tak jsem jej od té doby nevařila.

mikjana, 4. 9. 2020, 13.56

Boršč mám moc ráda.

Žofinka

Žofinka, 30. 1. 2019, 19.40

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 5. 6. 2018, 18.42

to nevím, že se tam dávají i fazole

Zuzule, 21. 12. 2017, 23.18

vypada skvele

Zdeňka S., 2. 4. 2017, 13.47

Já jsem boršč jedla snad jen v restauraci

Petra Schoberová, 9. 5. 2016, 14.46

lahuudka

jitkamety

jitkamety, 12. 3. 2016, 10.40

hmm

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů