Výborný chléb

sledováno 3× zobrazeno 1058×

Vložil(a): silvousek, 13. 6. 2017 22.21

Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Hladká mouka
500 g
Droždí
42 g
Cukr
1 lžička
Vlažné mléko
300 ml
Sůl
1 lžička
Kmín
1 lžička
Mouku si dáme do misky (já použila mouku kupovanou v polsku na těsta z kvasnic), uprostřed si uděláme ďůlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr a mléko. Necháme tak 10 minut stát. Pak přidáme sůl a kmín a vypracujeme těsto. Necháme vykynout zhruba hodinu. Pak ještě jednou pořádně zpracujeme. Vytvarujeme buď jeden nebo dva chleby. Já měla strach, aby se mi upekl, tak jsem dělala dva. Předehřejeme troubu, dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme ležet asi 10 minut. Potřeme vodou a dáme do trouby. Oba chleby jsem pekla najednou na jednom plechu zhruba hodinu na 190-200 stupňů a ponechala pod utěrkou vychladnout.
Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (41 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Kateřina Fárová, 28. 4. 2020, 20.59

Také jsem takovéto chleby pekla.

koliaska105, 27. 3. 2020, 4.11

Musím souhlasit, není nad domácí chleba. Taky občas peču, ale abych pravdu řekla, tak jsem dlouho měla problémy s tím, že moc dlouho nevydržel. Naštěstí se mi to ale povedlo vyřešit. Konkrétně tak, že jsem ho začala schovávat do chlebovky z https://www.emako.cz/chlebovky/

Trendyterka

Trendyterka, 17. 9. 2019, 7.59

Domácí chleba je prostě nejlepší

Bar.Ca., 25. 8. 2019, 14.09

povedly se , vypadají opravdu skvěle

Mygara

Mygara, 22. 12. 2018, 17.51

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 7. 9. 2018, 9.55

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Eliška Kozlova, 29. 3. 2018, 19.03

Uz se peče, hnetla jsem robotu. Použila sušené droždí, trochu slunecnice a půl celozrne splaldy a půl hl. mouky. A super!!!

silvousek

silvousek, 29. 3. 2018, 20.18

Super, pěkný.

Eliška Kozlova, 29. 3. 2018, 21.06

Asi budu muset zítra péct znovu 😀

silvousek

silvousek, 30. 3. 2018, 8.32

Paráda 😄

Fuga

Fuga, 27. 12. 2017, 20.29

Chléb peču pravidelně, ale raději kváskový

Zuzule, 14. 12. 2017, 13.05

domaci chlebik je nejlepsi

Aliisha

Aliisha, 11. 7. 2017, 20.40

Tak upečeno a snězeno. Ani jsem ho nestihla vyfotit. Jen byl málo slaný.

silvousek

silvousek, 24. 8. 2017, 15.10

Nam přišel tak akorat, ale každý má jiné chutě, prostě přidáte trochu víc soli a je to

Aliisha

Aliisha, 24. 8. 2017, 20.20

Ano, lepší dosolit

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací