Domácí housky

sledováno 1× zobrazeno 1368×

Vložil(a): Zdeňka S., 10. 11. 2017 9.22

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na ozdobu:
Žloutek
1 ks
Mléko
50 ml
Kmín, mák ,semínka
1 množství dle chuti
ostatní:
Hladká mouka
500 g
Sůl
1 lžička
Sádlo
60 g
Mléko
300 ml
Droždí
20-30 g
Cukr
1 lžička
Z cukru , mléka a droždí si připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí a vlažným , rozpuštěným sádlem. Přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na 12 stejných dílů a ihned tvarujeme housky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme 30-40 minut nakynout. Potřeme rozšlehaným žloutkem smichaným s mlékem a podle libosti posypeme. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 200 stupňů do zlatova. Housky jsou opravdu krásně nadýchané a moc dobré :)
Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (32 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

WeruskaSK

WeruskaSK, 21. 2. 2021, 17.11

recept ukladam, musim skusit

Bap, 2. 2. 2021, 12.40

Housky také dělám, vyzkouším i tento recept

babca216, 9. 1. 2021, 9.21

Také dělám , malinko jiný recept ale jsou vynikající také

mikjana, 9. 12. 2020, 17.23

Ty občas dělávám, ale teď jak je malá tak se k tomu nedostanu. Snad až povyroste.

danuse11, 28. 10. 2020, 22.34

moc pěkné,ráda peču také z obchodu není tak dobré jako tyhle

Kateřina Fárová, 30. 8. 2020, 9.39

Vypadají moc dobře, vyzkouším.

mikka27

mikka27, 29. 5. 2020, 21.34

Krása, není nad domácí pečivo.

JanaH, 20. 3. 2020, 22.44

Dnes ráno jsem je upekla a večer už nejsou.. Byly výborné, díky za recept.

Eliška Kozlova, 27. 1. 2020, 19.23

Dělala jsem z půl mouky spaldove a půl pšeničné a super, jen jsou trochu tužší, ale u čerstvě upecenych to vůbec není znát 😉 Dětem moc chutnají.

Trendyterka

Trendyterka, 15. 9. 2019, 12.15

Máme raději chleba , ale děti by určitě křupavou božskou nepohrdly

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací