Trhanec

zobrazeno 955×

Vložil(a): Lucie2, 17. 10. 2014 22.29

Pro vegetariány do 30 min. složitější

Ingredience:

mléko
500 ml
polohrubá mouka
250 g
vejce
4 ks
sůl
1 špetka
krupicový cukr
50 g
máslo
35 g (+ máslo na pečení)
rozinky
50 g
maliny
250 g
moučkový cukr
1 hrst
rum
2 lžíce
mandlové lupínky
100 g

Mléko nalijte do mísy, přisypte mouku a dobře rozšlehejte. Po jednom přidávejte žloutky, sůl, cukr a 35 g rozpuštěného másla. Nakonec do těsta vmíchejte i rozinky a tuhý sníh z bílků. Máslo na pečení rozpusťte ve větší pánvi, vlijte část těsta tak, abyste vytvořili palačinku vysokou půl centimetru, a z obou stran ji opečte. Zopakujte do spotřebování těsta. V jiné pánvi nechte mezitím prohřát maliny s cukrem, vlijte rum, míchejte a nechte odpařit alkohol. Upečené palačinky natrhejte na kousky, přelijte malinovou šťávou a zasypte plátky mandlí. Podávejte teplé.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 8. 3. 2021, 22.35

moc krásné a pěkné.

70dandule70, 8. 3. 2021, 22.04

Dobrota vypadá to moc pěkné.

Úča, 26. 2. 2021, 20.01

Trhanec je vždy každá moje první palačinka 😁

simsim, 9. 2. 2021, 22.12

Dobrý nápad když se palačinky lepí a trhají, což se mi stane dost často u první palačinky.

mikjana, 12. 12. 2020, 18.08

Tak to mi připadá moje nepovedené palačinky.

nancy, 30. 9. 2020, 12.21

Trhanec bych mohla vždycky udělat z první palačinky, protože málokdy se mi ta první povede

Kateřina Fárová, 3. 6. 2020, 18.38

I takto se mi někdy podaří palačinky a je s toho trhanec.

Gustawka, 22. 11. 2019, 12.21

velká dobrota

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 7.34

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

janyesg, 15. 10. 2018, 21.48

Musím zkusit,pořád se na ten trhanec chystám

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací