Rychlé vdolečky

sledováno 1× zobrazeno 819×

Vložil(a): Lucie2, 18. 10. 2014 21.31

Pro vegetariány do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

hladká mouka
380 g (+ hladká mouka na pomoučnění pracovní plochy)
prášek do pečiva
2,5 lžička
sůl
2 lžička
máslo
80 g
mléko
240 ml (+ mléko na potření)
jahodový džem
6 lžíce
zakysaná smetana
1 ks

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva a solí. Přidejte máslo a rukama ho prohnětˇte se sypkými ingrediencemi, abyste získali hmotu podobnou strouhance či drobence. Postupně přilévejte mléko a promíchávejte do těsta.
2. Těsto přeneste na pomoučenou pracovní plochu, prohnětˇte dohladka a rozválejte na placku dva centimetry silnou. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo skleničky vykrájejte dvanáct stejně velkých koleček.
3. Kolečka přendejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete mlékem a deset až dvanáct minut pečte dozlatova. Nechte zchladnout a podávejte s džemem a zakysanou smetanou.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 8. 3. 2021, 22.34

Ty máme moc rádi,jsou dobré moc.

Úča, 26. 2. 2021, 19.59

Nevím , připadají mi jak buchty

simsim, 10. 2. 2021, 21.53

Já vdolečky smažím, ale možná i z trouby budou výborné.

mikjana, 12. 12. 2020, 18.03

Vdolečky vypadají lákavě, vyzkouším.

Kateřina Fárová, 12. 12. 2020, 17.57

Vypadají dobře, musím vyzkoušet.

nancy, 30. 9. 2020, 12.16

Já vdolečky džemem plním před pečením a vy asi po upečení rozkrojíte a namažete

Gustawka, 22. 11. 2019, 12.14

fantastické

Žofinka

Žofinka, 30. 1. 2019, 19.50

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 5. 6. 2018, 18.22

a jsou i zdravější

iva.t

iva.t, 10. 4. 2017, 20.26

fantazie a rozhodně moc dobré mlsání

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací