Jáhlové lívanečky s jablíčkovým rozvarem
Vložil(a): Yvette, 4. 10. 2016 9.46
Na asi 24 malých lívanečků
Jáhly uvaříme v 200-300ml vody, přidáme 2PL medu, sladu, nebo sirupu (já dala jablečně-hruškový). Uvařené jáhly necháme vychladnout, poté je smícháme se zbylými ingrediencemi a necháme postát, aby vločky mohly krásně nabobtnat. V této fázi můžeme celou hmotu rozmixovat tyčovým mixérem aby hmota byla kompaktnější, ale dle mých zkušeností není třeba.
Pečeme malé lívanečky na olivovém oleji nebo kokosovém tuku. Záleží jakou máte pánev, ale ta moje schramstla tuk jen první dvě várky, pak už jsem pekla bez tuku
DUŠENÁ JABLÍČKA SE SKOŘICÍ A ROZINKAMI
2 jablka
skořice
špetka sušeného zázvoru
hrst rozinek
Vše společně podusíme s trochou vody až to voní krásně karamelově, podáváme na lívanečkách.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (10 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara, 28. 11. 2018, 10.56
Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka, 21. 10. 2018, 20.07
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga, 29. 1. 2018, 11.20
také dělám a je to vynikající

Aliisha, 17. 1. 2017, 21.06
To bude jistě moc dobré
Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 13.21
dobrota

nikihiphop, 2. 11. 2016, 21.31
hmmm, tak ty můžou bejt dobré

jitka46, 4. 10. 2016, 22.10
určitě jsou hodně zdravé, snad vyzkoušíme