Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami

zobrazeno 2327×

Vložil(a): Lucie2, 18. 10. 2014 19.58

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

jahody
500 g
krupicový cukr
120 g
vanilkový lusk
1 ks
rum
2 lžíce
tvaroh
500 g
vanilkový cukr
2 balení
mléko
2 lžíce
olej na smažení
1 ks
polohrubá mouka (těsto)
2 hrnek
hladká mouka (těsto)
1 hrnek
krupicový cukr (těsto)
4 lžíce
kostka droždí (těsto)
3/4 ks
mléko (těsto)
1 hrnek
olej (těsto)
7 lžíce
sůl (těsto)
1 špetka
žloutky (těsto)
2 ks
rum (těsto)
2 lžíce
vanilkový cukr (těsto)
1 ks

1. Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek. Pak do mísy přidejte zbylé ingredience a vypracujte vláčné těsto. Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
2. Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je cukrem, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a rum a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod. Tvaroh našlehejte s vanilkovým cukrem, a pokud je potřeba, nařeďte mlékem.
3. Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany. Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
4. Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 8. 3. 2021, 22.30

Mňam,musím udělat,hned bych si je dala.

Úča, 26. 2. 2021, 20.00

Vynikající klasika ...dělám

simsim, 10. 2. 2021, 21.12

Bavorské vdolečky též dělám, jsou výborné, ještě na ně dávám šlehačku.

mikjana, 12. 12. 2020, 18.04

Takovéto také dělávám, krásně nazdobím džemem a tvarohem a popřípadě na ně dám ovoce.

Kateřina Fárová, 12. 12. 2020, 17.57

Přesně takto vdolečky dělávám a míme je moc rádi.

nancy, 30. 9. 2020, 12.16

Bavorské vdolečky dělám, jen mám trochu jiný recept

Gustawka, 22. 11. 2019, 12.15

jsou vynikající

Žofinka

Žofinka, 30. 1. 2019, 19.43

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 5. 6. 2018, 18.40

tak ty můžu snad na všechny způsoby

iva.t

iva.t, 10. 4. 2017, 20.25

U dětí jsou moc populární

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů