Rybízová šťáva

zobrazeno 2087×

Vložil(a): veru.veru, 9. 7. 2016 11.09

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

rybíz
6 kg
cukr krupice
4 kg

Rybíz pořádně umyjeme, zbavíme ho všech lístečků i stopek. Takto upravený ho rozmačkáme v míse. Přendáme do velké sklenice, nasypeme tam ještě 200 g cukru, pořádně promícháme, přikryjeme plátýnkem a převážeme kolem hrdla sklenice provázkem. Necháme 3–4 dny ležet na chladném temném místě, dvakrát denně promícháme a necháme překapat přes plátýnko do hrnce. Do šťávy vmícháme zbytek cukru, zahříváme a sbíráme pěnu. Vaříme cca 20 minut, lijeme do čistých sklenic a pevně uzavřeme.

Recept je na 8 litrů, příprava 1 hodina, odležení 3–4 dny
 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

70dandule70, 12. 3. 2021, 22.50

Domácí je nejlepší.

nancy, 25. 11. 2020, 21.46

Domácí rybízová šťáva je výborná, též dělám.

Trendyterka

Trendyterka, 31. 8. 2019, 12.04

Domácí stává je moc dobrá

Žofinka

Žofinka, 9. 1. 2019, 12.57

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 24. 11. 2018, 15.08

Výborné, také musím vyzkoušet

Fuga

Fuga, 12. 2. 2018, 14.22

děláme podobně, na zimu se hodí

slavuska

slavuska, 16. 1. 2018, 23.15

výborné

Aliisha

Aliisha, 4. 1. 2017, 21.36

Dělávala babička a byla vynikající.

Mildret, 25. 11. 2016, 11.59

Tu dělá vždycky Mamka. ještě že na mě pár lahví zbylo.

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 9.44

Deset láhví uděláno teď už jen je vypít výborný recept

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací