Kynutý tvarohový mazanec

sledováno 1× zobrazeno 521×

Vložil(a): szendrejka, 18. 3. 2016 22.40

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Mléko
250 ml
Droždí
25 g
Cukr krupice
90 g
Mouka hladká
550 g
Sůl
- špetka
Tvaroh vanička tučný
250 g
Vajíčka
2 ks
Citrónová kůra
- množství dle chuti
Vajíčko na potření
1 ks
Plátky mandlí na posypání
- množství dle chuti

V teplém mléce rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek, který přidáme ke zbytku ingrediencí. Těsto by mělo být vláčné a pružné. Necháme ho asi hodinku kynout a poté z něj na pomoučeném vále vypracujeme bochánek, který potřeme vajíčkem, necháme ho ještě asi 15 minut kynout, opět potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme asi 40-45 minut dozlatova. 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 10. 5. 2017, 8.41

Mňamka není nad domácí, nikdy dlouho nevydrží

Fuga

Fuga, 25. 4. 2017, 10.37

mám moc ráda a tento vypadá luxusně

Aliisha

Aliisha, 2. 2. 2017, 21.03

Vypadá nádherně

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 5.32

moc dobré

k.o.r.i.n.e.k, 5. 5. 2016, 21.45

Také dělám podobný a je výborný

Kadlecova-Alena, 29. 4. 2016, 11.50

Chutnalo vsem. Domácí mazanec je vždy nejlepší Diky za recept

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 10.37

Mazanec máme rádi, teď bych ho chtěla zkusit udělat v domácí pekárně

Itany, 21. 3. 2016, 18.11

A mate ho vyzkouseny? Aby nebyl tvrdy:)

dáša, 20. 3. 2016, 16.50

Žádný tuk není potřeba?

benca, 19. 3. 2016, 21.13

domaci som nemala, z obchodu

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací