Jáhelník

zobrazeno 530×

Vložil(a): mirka244, 4. 2. 2017 21.48

Pro vegetariány Bez lepku 30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

jáhly
150 g
mléko
500 ml
vejce
1 ks
skořicový cukr
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
hnědý cukr
1 lžíce
jabka
2 ks
měkký tvaroh
1 ks

1. Jáhly spaříme horkou vodou
2. Na začátku vaření si namočíme ½ hrnku hrozinek
3. Jáhly dáme vařit na 20 min. do mléka se špetkou soli a uvaříme kaši. Můžeme nechat pod pokličkou dojít ještě 10 min dojít, vmícháme skořicový cukr a necháme částečně vychladnout
4. nastrouháme si 2 jablka (nahrubo) a smícháme je s hrozinkami
5. Do jáhel přidáme ¾ nastrouhaných jablek, žloutky a sníh z bílků.
6. Tvaroh si utřeme s 1 vanilkovým cukrem a 1 lžící hnědého cukru
7. Do mísy dáme vrstvu kaše (cca 1/2), na ni navrstvíme tvaroh, tvaroh poklademe zbytkem jablek s hrozinkami a navršíme zbytkem jáhlové kaše
8. Dáme do trouby a pečeme při 150°C cca 50 minut

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 26. 12. 2020, 9.15

Vyzkouším, jahelník jsem ještě nikdy nedělala. Recept vypadá moc zajímavě.

mikka27

mikka27, 26. 11. 2020, 20.21

Ještě jsem snad jahelník nejedla. Vypadá moc pěkně.

Gustawka, 7. 12. 2019, 23.31

Velice dobré

Mygara

Mygara, 14. 12. 2018, 21.49

Výborné, také musím vyzkoušet

Mildret, 6. 11. 2018, 8.33

Jahelnik jsem ještě nezkoušela

Žofinka

Žofinka, 1. 10. 2018, 13.20

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 8. 1. 2018, 4.15

Je moc dobrý a navíc zdravý

annahb, 10. 3. 2017, 7.37

vypadá to dobře asi to budu muset vyzkoušet protože z jáhel vlastně nic nedělám no jsem ostuda

Aliisha

Aliisha, 6. 2. 2017, 21.40

Jednoduché a zdravé.

Petra Schoberová, 5. 2. 2017, 20.52

vyzkoušíme

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací