Jablkovo-skořicové kroužky
Vložil(a): veru.veru, 30. 1. 2015 18.37
Jablka přeřízneme horizontálně, aby z nich vznikli velké plné kruhy. Z kruhů vykrajovačkami vyřežeme část, kde jsou jadérka. Kroužek může být širší i tenší.
Kroužky ponoříme do těstíčka, které jsme si vyrobili z mouky, mléka, cukru, prášku do pečiva, soli, 1/8 pl mleté skořice a vejce. Jablka pri vybírání z těstíčka necháme odkapat, aby vrstva těsta nebyla moc velká.
Kroužky obalené těstom pomalu vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičku, a po krátkych intervalech otáčíme, aby měly zlatavou barvu z obou stran.
Jablkové kroužky odkapané od oleje vložíme do misky se skořicovým cukrem. Pootočíme je aj několikrát, aby byl cukr všude.
Podáváme teplé, a najlepší ï s miskou teplého, rozpuštěného karamelu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka, 27. 1. 2019, 9.40
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara, 6. 11. 2018, 20.50
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Fuga, 7. 2. 2017, 9.45
také dělám a nestačím smažit

Aliisha, 26. 1. 2017, 21.25
Dokonalá mňamka.
Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 21.27
dobrotka
lenkamaresova, 5. 12. 2015, 20.29
Ty jsou bezvadné!