Jablečný perník

zobrazeno 267×

Vložil(a): Nikoll, 5. 8. 2016 11.16

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

špaldová mouka
250 g
sladěnka /kukuřičný sirup/ rýžový sirup
200 g
nahrubo namleté ořechy (mandle, vlašské, lískové)
150 g
nahrubo nastrouhaná jablka
300 g
perníkové koření
1 lžička
skořice
1/2 lžička
prášek do pečiva
2 lžička
sezamový olej
100 ml
spařené hrozinky
1 hrnek
marmeláda
1 hrnek

Jablka oloupeme a nastrouháme. Smícháme dohromady všechny mokré ingredience - sladěnku a olej se lépe spojí, když je mírně zahřejem na ohni ale nesmí se vařit. Do druhé mísy dáme všechny suché ingredience - mouku, koření, kypřící prášek, sůl, mleté oříšky a smícháme. K suchým ingrediencím pridáme mokré, hrozinky a jablka. Pomocí stěrky důkladně promícháme, pokud se nám zdá, že těsto je moc hutné můžeme zředit vodou. Pečeme na 180C stupňů cca 30 minut, za tepla namažeme marmeládou a posypeme strouhanými oříšky/kokosem

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

vendy.z, 7. 12. 2018, 6.17

luxus, asi zkusím

Mygara

Mygara, 25. 11. 2018, 16.21

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 12. 11. 2018, 14.09

jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 10. 11. 2018, 7.02

Ten máme takeoc rádi.

Fuga

Fuga, 5. 2. 2018, 11.10

tak ten bych si dala hned

Aliisha

Aliisha, 8. 2. 2017, 21.55

Zajímavá obměna

nikihiphop

nikihiphop, 12. 8. 2016, 1.42

tak pro změnu mohu o víkendu udělat tuto pro mě premiéru rodiinka bude mít radost změna je život

Zdeňka S., 9. 8. 2016, 17.27

Ten máme moc rádi, je hezký vláčný a s čokoládou... Mňam

Itany, 8. 8. 2016, 19.39

Pisi si a vyzkousim diky za recept

Jana82, 5. 8. 2016, 22.44

Hned bych si ho dala.

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací