Domácí větrníky

sledováno 2× zobrazeno 2288×

Vložil(a): Minnie, 28. 4. 2016 12.00

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na náplň:
Mléko
1 litr
Vanilkový pudink v prášku
2 ks
Cukr krupice
Do pudinku
Smetana ke šlehání
2 balení
Na těsto / korpus:
Voda
250 ml
Sůl
1 lžička
Olej
100 ml
Vejce
4 ks
Hladká mouka
150 g

VĚTRNÍKY: Vodu, olej a sůl přivést k varu, potom přidat mouku a stále míchat až dokud se hmota nepřestane lepit na stěny hrnce. Pozor aby se neutvořily hrudky. Když je to hotové, hmota se předá do mísy a za stálého míchání se postupně přidají vejce jedno po druhém. Hmota se dá do cukrářského sáčku a vroubkovanou trubičkou a na plech buď lehce potřený olejem, nebo na pečící papír, se stříkají spirály ve tvaru větrníku. Jde to ztuha. Pozor, pečením těsto hodně nabude, musí se nechat větší mezery mezi jednotlivými větrníky. Pečou se v troubě vyhřáté na 220 stupňů a prvních 7 minut se trouba nesmí otevírat, jinak by těsto splasklo. Po těch 7 minutách se teplota sníží a pomalu se dopékají až dokud není povrch zlatavý. Ještě teplé větrníky se rozkrojí na půlku a nechají vychladnout. Po vychladnutí sa nastříká cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou okolo okrajů pudink a doprostřed šlehačka. Vršky je ještě mohou potáhnout v čokoládě. Přiklopit a podávat. 

NÁPLNĚ: Vanilkový pudink se uvaří podle návodu na obale, nastříká se dokola na okraje. Doprostřed se dá vyšlehaná šlehačka.

Sdílejte:   | 
6

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 17. 11. 2020, 19.53

Oblíbený zákusek naší rodiny. Mohla bych je péct snad každý týden.

slavuska

slavuska, 4. 2. 2019, 22.49

Větrníky jsou dobrota

Žofinka

Žofinka, 13. 1. 2019, 13.15

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 21. 11. 2018, 6.07

Výborné, také musím vyzkoušet

Fuga

Fuga, 8. 3. 2018, 21.08

ty přímo miluji

Aliisha

Aliisha, 3. 2. 2017, 21.38

Luxusní mňamka.

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 15.07

domací jsou nejlepší

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 20.47

Nejlepší zákusek , ale asi bych si jen tak na jeden skočila do cukrárny. Obdivuji všechny co si je vyrobí doma . Klobouk dolů

Itany, 16. 5. 2016, 20.17

Krasne uplne se mi sbihaji sliny:)

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 4. 5. 2016, 12.52

Hmm ty bych si dala, už jsem je dlouho nedělala

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů