DOMÁCÍ SALKO ZA PÁR KORUNEK

zobrazeno 1929×

Vložil(a): veru.veru, 11. 12. 2014 22.33

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

mléko
600 ml (čerstvé plnotučné)
cukr krupice
200 g
máslo
40 g

Všechny ingredience přivedeme k varu, pak maličko snížíme plamen, vaříme cca 25 minut. Po celou dobu vaření trplělivě mícháme. Vypadá to, že se nic neděje, ale ke konci doporučené doby už na pohled hezky zhoustne. Ideální čas to vypnout a přelít do připravené nádobky. Jakmile začne v nádobě chladnout ještě trochu zhoustne. Chuťově opravdu k nerozeznání od kupovaného, nedá to žádnou práci a náklady na výrobu minimální.
Nejlepší dělat v co největším hrnci. Čím větší dno, tím rychleji bude uvařeno.

(upozrňuji,že ne každému zhoustlo,čím je to dané,netuším,snad hrncem,nebo také upozorňují,že mléko musí opravdu bublat!)!!

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 9. 6. 2021, 13.06

To jsem ještě nezkoušela dělat, dobrý vědět, jak si připravit domací salko.

nancy, 9. 10. 2020, 11.11

Když by se mi to povedlo a zhoustlo, tak je to super recept

Gustawka, 22. 11. 2019, 14.28

skvělé

Žofinka

Žofinka, 28. 1. 2019, 11.07

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 23. 8. 2018, 5.58

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Zdeňka S., 10. 5. 2017, 11.33

Tak to musím vyzkoušet, je fakt, že je strašně drahé....

Fuga

Fuga, 6. 2. 2017, 12.54

dělám i kakaové

Aliisha

Aliisha, 25. 1. 2017, 20.31

Recept někdy zkusím. Salko mám velice ráda.

Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 19.53

dobrotka

lenkamaresova, 5. 12. 2015, 21.43

K čemu se pak používá?

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací