Zapečený květák s mletým masem

zobrazeno 756×

Vložil(a): Anna K., 30. 9. 2016 12.57

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

velký květák
1 ks
mleté maso
200 g
cibule
1 ks
žloutek
1 ks
smetana ke šlehání
200 ml
söjova omáčka
1 lžíce
tuk
na vymazání formy
strouhanka
na vyspání formy
sůl, pepř
dle chuti

Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme okapat a vychladnout. Mleté maso promícháme s jemně nasekanou oloupanou cibulí, solí, pepřem, žloutkem. Z masové směsi vytvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Okapaný květak rozebereme na růžičky, rozložíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékácí formy a mezi ně rozdělíme masové kuličky. Přelijeme smetanou ochucenou sójovou omáčkou. Pečeme na 160 po dobu 30min. Můžeme posypat sýrem.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 29. 1. 2018, 11.57

zapékaná jídla jsou moc vděčná

Petra Schoberová, 30. 8. 2017, 13.37

vypadá to báječně a určitě to bude moct dobré

Mildret, 5. 1. 2017, 22.22

Všechno z toho máme moc rádi ale dohromady jsem ještě nedělala

Mildret, 5. 1. 2017, 22.21

Všechno z toho máme moc rádi ale dohromady jsem ještě nedělala

Aliisha

Aliisha, 17. 12. 2016, 21.13

Já dávám místo květáku brokolici a taky je to moc dobré.

jitkamety, 2. 10. 2016, 8.35

Mnamka

Zdeňka S., 30. 9. 2016, 17.35

S mletým masem jsme ještě květák nedělali, super tip

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací