Tradiční velikonoční nádivka

sledováno 1× zobrazeno 3697×

Vložil(a): szendrejka, 18. 3. 2016 23.34

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

houska
6 ks
Vajíčka
4 ks
Mléko
200 ml
Smetana na vaření
100 ml
Máslo
60 g
Sůl, pepř, muškátový oříšek, kurkuma
- množství dle chuti
Kopřivy - mladé
100 g
Uzené maso
400 g
Máslo a strouhanka na vymazání
- množství dle chuti

Housky nakrájejte na kostičky a namočte je ve směsi, kterou si připravíte tak, že vyšleháte žloutky s mlékem, smetanou a rozpuštěným máslem, přidáte trošku soli, muškátový oříšek a kurkumu. Poté přidáte spařené a nasekané kopřivy, na kostičky nakrájené uzené maso, dosolte a dopepřete, promíchejte a nakonec zlehounka zapracujte vyšlehané bílky. 

Vymažte si pekáček, nádivku do něj přendejte a pečte při 180 stupních dozlatova. Cca 40 minut. 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 12. 11. 2020, 17.10

Vypadá dobře, nádivku máme rádi a děláme jí jen na velikonoce. Budu muset udělat někdy i mimo velikonoc.

danuse11, 5. 11. 2020, 16.45

Vypadá dobře to ,zase musím udělat

ROMA-Z, 18. 4. 2019, 19.43

Vypadá dobře

Žofinka

Žofinka, 14. 1. 2019, 18.53

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 19. 11. 2018, 16.51

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Monuli, 30. 3. 2018, 16.35

Také dělám

Fuga

Fuga, 14. 3. 2018, 15.38

už se naní brzy chystám

Aliisha

Aliisha, 17. 12. 2016, 21.31

Já jí neumím. Pokaždé je suchá. Tchýně dělá vynikající, tak si vždy kousek vezmeme.

Zdeňka S., 6. 8. 2016, 7.36

Nikdy jsem jí nejedla, až ji tchýňe udělala na Velikonoce a byla moc dobrá.

nikihiphop

nikihiphop, 12. 5. 2016, 18.49

Tak tu nemusím

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů