Langoše

zobrazeno 558×

Vložil(a): NiFee, 22. 6. 2017 15.31

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

hladka muka
1 kg
droždie
42 g
kysla smotana
200 ml
cukor
1 lžíce
sol
4 lžička
mlieko
500 ml
  1. Do trochy vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru, rozmiešame, poprášime múkou a necháme vykysnúť kvások.
  2. Múku preosejeme, pridáme soľ, smotanu, vykysnutý kvások a vlažné mlieko podľa potreby.
  3. Vymiesime na vláčne cesto, poprášime múkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 15 - 20 bochníčkov. Hneď môžeme začať vyprážať. Do rozpáleného oleja, ktorý prilievame postupne vkladáme rukou vyformované lángoše na placku a postupne vyprážame z obidvoch strán. Musia v oleji plávať.
  5. Hotové lángoše zvyknem dať odkvapkať na servítky.
  6. Podľa chuti podávame s cesnakom, tatarkou, kyslou smotanou a nastruhaným syrom.
  7. Dobrú chuť!
Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

VaJána, 1. 12. 2020, 14.11

Langoše má rád každý i když jsou nezdravé.

mikka27

mikka27, 23. 10. 2020, 20.10

Mám trošku jiný recept, ale langoše jsou výborné.

Kateřina Fárová, 1. 9. 2020, 16.29

Langoše u nás má každý rád, jen na nědávám kečup s česnekem a posypávám sýrem.

mikjana, 26. 5. 2020, 19.49

Ty dělávám dost často, jsou výborné.

Mygara

Mygara, 23. 12. 2018, 18.36

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 7. 9. 2018, 9.04

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 27. 12. 2017, 7.04

S kečupem, česnekem a sýrem jsou nejlepší

Petra Schoberová, 30. 8. 2017, 13.30

langoše dělam hlavně z kynutého těsta,troufam si rict ze je to u nas jedno z nejoblibenějších jidel

Adelinka, 26. 6. 2017, 16.38

jojo, langoše jsou mňamka

annahb, 23. 6. 2017, 15.26

dělám klasické můžeme se po nich utlouct

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací