Kynutý závin se zelím a šunkou

zobrazeno 1568×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 6. 9. 2017 20.32

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

šunka (nejlépe domácí)
300 - 400 g
kysaní zelí
300 - 400 g
špaldová mouka
400 g
droždí
0,5 balení
rostlinné mléko
250 ml
růžová sůl
1 lžička
olej (klidně kokosový)
50 ml

Mouku dáme do mísy, uděláme důlek do kterého nadrobíme droždí a zalijeme vlahým mlékem. Po vykynutí kvásku přidáme sůl, olej a pořádně zaděláme těsto. Necháme v teple kynout hodinu. Pak těsto rozdělíme na dva díly, z každého dílů uděláme obdelník, na něj poklademe zelí a šunku. Já měla domácí ze šunkovaru. Zavineme a necháme ještě půl hodiny kynout. Poté potřeme vajíčkem (kdo to chce mít bez vajec potře jen vodou) a dáme péct. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Kateřina Fárová, 11. 1. 2021, 9.41

Vynikající recept, takový jsem ještě nikdy nedělala, musím vyzkoušet.

VaJána, 1. 12. 2020, 13.15

To musí být dobrota.

mikka27

mikka27, 2. 8. 2020, 11.34

Na slano taky závin dělávám.

mikjana, 23. 5. 2020, 17.09

Také musím vyzkoušet.

Sarka6, 3. 2. 2019, 20.59

Zkusím

Mygara

Mygara, 31. 12. 2018, 20.01

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 1. 9. 2018, 9.50

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 19. 12. 2017, 18.29

Také dělávám, je to odeální pohoštění

Petra Schoberová, 11. 9. 2017, 6.41

Hmmm může být moc dobre

Aliisha

Aliisha, 7. 9. 2017, 20.01

Tak tohle jsem ještě nejedla. Ale ochutnala bych

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů