Krutí jatýrka na šalvěji

zobrazeno 732×

Vložil(a): szendrejka, 12. 7. 2016 21.18

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

šalotka menší
6 ks
Řepkový olej
2-3 lžíce
Česnek
2 stroužek
Krutí játra
450 g
Grilovací koření
1 lžička
Pepř, sůl, několik lístků šalvěj
- množství dle chuti
Cherry rajčátka, jarní cibulka na ozdobu
- množství dle chuti

Šalotky oloupeme a nakrájíme na klínky. Orestujeme je na oleji, přidáme na plátky pokrájený česnek, na kousky nakrájená játra a vše zprudka osmahneme. Jakmile "po chvilce" játra změkknou, ochutíme je grilovacím kořením, pepřem, solí a nakonec přidáme na kousky nastříhanou šalvěj. Vše promícháme a podáváme ozdobené čerstvými rajčaty, jarní cibulkou a šalvějovými lístky. 

Jako příloha se hodí pečené brambory.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

VaJána, 1. 12. 2020, 14.49

Jatýrka mám moc ráda a na šalvějí jsem je ještě neměla.

nancy, 25. 11. 2020, 21.38

Krůtí jatýrka jsou velice dobré a tyhle na šalvěji musí být výborné.

Žofinka

Žofinka, 9. 1. 2019, 11.28

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 24. 11. 2018, 19.43

Výborné, také musím vyzkoušet

Fuga

Fuga, 12. 2. 2018, 14.04

se šalvějí to může být dobré

Zdeňka S., 8. 2. 2017, 19.46

S tou šalvějí to vypadá zajímavě, rádi vyzkoušíme

Aliisha

Aliisha, 17. 12. 2016, 21.17

Zkusím, ale použiji kuřecí játra. Ty máme nejraději.

Itany, 18. 7. 2016, 19.34

Recept vypada hodne dobre. Jakmile budou jatyrka urcite vyzkousim.

jitka46

jitka46, 16. 7. 2016, 22.53

játra máme všichni rádi, zařadím si to mezi recepty k vyzkoušení

benca, 13. 7. 2016, 18.06

ja k tomu este opeciem jablcka namocene v skorici

Petra Schoberová, 14. 7. 2016, 7.27

Tak to musi byt uplne genialni

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů