Makové mléko

sledováno 1× zobrazeno 603×

Vložil(a): szendrejka, 23. 11. 2015 9.37

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Mák
100 g
Voda
800-1000 ml

Mák propláchneme, zalejeme vodou a necháme přes noc stát při pokojové teplotě. Zrnka máku budou sedat ke dnu. Ráno bude voda našedlá, mák postupně totiž uvolní tuk. Přelijte směs do mixéru a rozmixujte. Teprve rozmixováním se do mléka dostanou všechny cenné látky. Výrazně zesvětlá. Poté přecedíme. Já jsem před mixováním přidala ještě 2 datle. Aby bylo mléko sladší. Můžete přidat třeba i banán, záleží na vaší chuti.

KRAVSKÉ NEBO MAKOVÉ?

Mák obsahuje 20% velmi kvalitní bílkoviny, 40-60%  hodnotného oleje, velké množství vlákniny a je také významným zdrojem zinku, hořčíku a železa. V makovém mléce je 12x více vápníku, než v kravském mléce. Mák je vysoce zásaditý, takže makové mléko pomáhá při překyselení organismu.

 

Sdílejte:   | 
7

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 16. 11. 2018, 9.41

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 14. 8. 2018, 20.55

To je výborný , už jsem konečně vyzkoušeli rýžové a mandlové mléko. Teď je na řadě tohle.

Marusk

Marusk, 24. 5. 2018, 14.32

zajímavý tip, vlastně jsem nikdy o makovém mléku neslyšela

Fuga

Fuga, 23. 4. 2018, 16.46

s datlemi může být fajn

Zdeňka S., 1. 4. 2017, 14.03

Tak to je úžasné, nikdy jsem ho nezkoušela

annahb, 28. 3. 2017, 10.42

určitě vyzkouším mák máme doma všichni rádi a navíc když je tak to makové mléko zdravé super

Aliisha

Aliisha, 30. 12. 2016, 15.48

Tohle bych taky ráda vyzkoušela.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 13.57

super

Jamu, 21. 11. 2016, 3.39

To zni opravdu zajímave

Estrela113, 6. 6. 2016, 21.33

Za toto dávám velkou 1*. Díky moc .

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací