Vegan indiánci

zobrazeno 101×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 10. 2. 2019 21.32

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Na polevu:
vysokoprocentní čokoláda
1 množství dle chuti
kokosový olej
1 množství dle chuti
Na těsto / korpus:
piškoty
1 množství dle chuti
ostatní:
nález z cizrny případně fazolí ...
1 množství dle chuti
třtinový cukr moučka
1 množství dle chuti
šťáva z citronu
1 lžička
ztužovač šlehačky
1 balení

Nálev z cizrny smícháme s cukrem. Kolik gramů váží nálev, tolik dáme cukru. Já měla 80g nálevu a 80g cukru. Přidáme šťávu z citronu a šleháme velice dlouho, dokud nám nevznikne pevný sníh. Přidáme ztužovač šehačky a jen lehce zašleháme. 

Na piškoty (já měla tyto https://www.promaminky.cz/recepty/ostatni-moucniky-a-dezerty-46/piskoty-bez-vajec-2827 ) navrstvíme sníh a necháme pořádně vychladit. Já si pomohla mrazákem. Když je sníh ztuhlý, tak rozpustíme kokosový olej s čokoládou ve velice tekutou polevu a do ní namáčíme indiánky. Zase dáme vychladit a můžeme podávat. 

Tipy na konec:

Bez ztužovače šlehačky, případně xantanové gumy to nedrží a po nanesení polevy se indiánek rozpadne, takže určitě přidat. 

Běžní indiánci se šlehají nad párou, ale cizrnový nálev se mi takto vyšlehat nepovedl, takže šlehat klasicky studenou metodou. 

Před poléváním musí být extrémně ztuhlé, jinak se rozpadnou a musí být tekutá poleva. Takže klidně trochu zmražené. 

Nikde jsem na veganskou variantu indiánků nenašla recept, ale nakonec to vyšlo, tak držím palce, ať se také povedou :-) Jsou ještě lepší, jak z bílků a cizrna není vůbec cítit. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Ketris

Ketris, 15. 2. 2019, 11.19

Pecka! Do techto pujdu!

Gustawka, 14. 2. 2019, 19.12

hned bych si dala

Zdeňka S., 13. 2. 2019, 14.41

Vypadají fantasticky....

slavuska

slavuska, 12. 2. 2019, 23.05

Tak to by mě v životě nenapadlo

Aliisha

Aliisha, 12. 2. 2019, 22.08

To někdy vyzkouším

snany, 12. 2. 2019, 18.41

Až na ten ztužovač (chápu, že to asi nejde jinak) vypadají luxusně.

k.o.r.i.n.e.k, 17. 2. 2019, 18.20

Prý jde ztužovač nahradit xantanovou gumou . .

patricia077, 11. 2. 2019, 18.58

Ten nálev mne tam zarazil

k.o.r.i.n.e.k, 11. 2. 2019, 19.17

Jo je to neskutečné, ale opravdu nálev funguje úplně stejně jako bílky, jen je trochu méně stabilní a na chuti a vzhledu nepoznáš rozdíl

Lenička, 11. 2. 2019, 19.41

To vypadá jako kouzlo. Bílky bývají problematické.

patricia077, 11. 2. 2019, 20.02

Tak tj mazec

Monuli, 11. 2. 2019, 15.08

Tak to je super

Lenička, 10. 2. 2019, 23.37

Indiánky vypadají moc dobře.😉

k.o.r.i.n.e.k, 11. 2. 2019, 19.18

Ne jen vypadají oni jsou dokonce i velice dobré

jitka46

jitka46, 10. 2. 2019, 23.27

Ty bych si dala moc ráda. Musí být vynikající.

k.o.r.i.n.e.k, 11. 2. 2019, 19.18

To jo takovou dobu to vznikalo a za chvilku se to celé snědlo

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací