Panna Cotta
Vložil(a): Klier, 24. 1. 2017 13.44
Platky želatiny si vložíme do hrnce , zalijeme mlékem a na mírném ohni jí rozpustíme. Nesmí se to vařit !
Do dalšího kastrůlku si nalijeme šlehačku . Vanilkový lusk si podelě rozkrojíme a nožem z něco vydlabeme dužinu, kterou přidíme do cukr. Smícháme a přidáme do kastrůlku ke šlehačce.Až smetana projde varem, zmírníme ohen a vaříme na mírném ohni dokud šlehačka nezhoustne.
Přidíme želatinu , vše dukladně smícháme ale už nevaříme !
Vlijeme do připravených formiček (já použila gumovy formičky na muffiny,nejen že se krasně vyndava ale je to i akorát) .Měla jsem ztoho 4porce :-)
Dáme do ledničky ztuhnout aspon na 5hodin. Až to je zruhle, vyklopíme na talír. Rozmixujeme jahody s cukrem , polijeme a na ozdobu dáme jahůdku . Mnamka, dobrou chut :-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 10. 3. 2021, 13.56
Máme rádi,moc dobrá dobrota.
Žofinka, 4. 10. 2018, 17.06
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 14. 1. 2018, 1.12
Moc krásně to vypadá, ráda si dám, ale nedělala jsem
k.o.r.i.n.e.k, 1. 2. 2017, 19.45
Vypadá to krásně. Také jsem jí dělala ale vypadala hůř 😉
Jana82, 25. 1. 2017, 22.05
Vypadá úchvatně
Petra Schoberová, 25. 1. 2017, 7.24
krása
Aliisha, 24. 1. 2017, 21.03
Mňam. Můj oblíbený dezert