Panna Cotta

zobrazeno 722×

Vložil(a): Klier, 24. 1. 2017 13.44

více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na ozdobu:
Jahody
3 ks
Na omáčku:
Jahody
20 ks
Cukr
1 množství dle chuti
Na těsto / korpus:
Mléko
100 ml
Smetana ke šlehání
500 ml
Cukr
70 g
Plátková želatina
2 ks
Vanilkový lusk
1 ks

Platky želatiny si vložíme do hrnce , zalijeme mlékem a na mírném ohni jí rozpustíme. Nesmí se to vařit ! 

Do dalšího kastrůlku si nalijeme šlehačku . Vanilkový lusk si podelě rozkrojíme a nožem z něco vydlabeme dužinu, kterou přidíme do cukr. Smícháme a přidáme do kastrůlku ke šlehačce.Až smetana projde varem, zmírníme ohen a vaříme na mírném ohni dokud šlehačka nezhoustne. 
Přidíme želatinu , vše dukladně smícháme ale už nevaříme ! 

Vlijeme do připravených formiček (já použila gumovy formičky na muffiny,nejen že se krasně vyndava ale je to i akorát) .Měla jsem ztoho 4porce :-) 
Dáme do ledničky ztuhnout aspon na 5hodin. Až to je zruhle, vyklopíme na talír. Rozmixujeme jahody s cukrem , polijeme a na ozdobu dáme jahůdku . Mnamka, dobrou chut :-)

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

70dandule70, 10. 3. 2021, 13.56

Máme rádi,moc dobrá dobrota.

filipin21, 10. 3. 2021, 13.33

Krásné a moc dobré,milujeme jí.

Gustawka, 7. 12. 2019, 23.50

Chutná božsky

Žofinka

Žofinka, 4. 10. 2018, 17.06

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 14. 1. 2018, 1.12

Moc krásně to vypadá, ráda si dám, ale nedělala jsem

k.o.r.i.n.e.k, 1. 2. 2017, 19.45

Vypadá to krásně. Také jsem jí dělala ale vypadala hůř 😉

Jana82

Jana82, 25. 1. 2017, 22.05

Vypadá úchvatně

Klier, 25. 1. 2017, 8.40

Dekuju

Petra Schoberová, 25. 1. 2017, 7.24

krása

Aliisha

Aliisha, 24. 1. 2017, 21.03

Mňam. Můj oblíbený dezert

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací