Mraveniště – snadný, nepečený dort, hotový za 10 minut

sledováno 3× zobrazeno 2118×

Vložil(a): veru.veru, 2. 12. 2014 18.37

Pro vegetariány Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

sušenky
500-600 g (ideálně klasické máslové)
Mák, ořechy a čokoláda na posypání
1 množství dle chuti
másla
100 g
zakysaná smetana
2 lžíce
karamelové salko
1 balení (1 plechovka (397g))

1. Sušenky v rukou nadrtíme ve větší míse

2. Salko umixujeme spolu se změklým máslem a zakysanou smetanou. (Salko můžeme předem povařit i s plechovkou, aby zkaramelizovalo a získalo takto karamelovou barvu silnější chuť)

3. Do krému ze salka přisypeme nadrcené sušenky a důkladně smícháme, aby se hmota spojila. Můžeme přidat oříšky dle chuti.

4. Hmotu poté vyklopíme na talíř, nebo nandáme na talíř do úhledného kopečku.

5. Mraveniště posypeme mákem, ořechy a nasekanou, či nastrouhanou čokoládou.

6. Nakonec dort dáme na 30 – 40 minut do lednice, aby ztuhl. Mezitím můžeme připravit čaj, který se k tomuto dortu výjimečně hodí. Dobrou chuť!

Sdílejte:   | 
8

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (26 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

iva.t

iva.t, 19. 4. 2017, 16.37

Vypadá to lákavě a snadně. Ideální

Zdeňka S., 10. 4. 2017, 18.59

Tak ten je úplně skvělý

Kikinka30, 9. 4. 2017, 7.39

Hmmm,to bude pro hubenoury,aby nabraly

mirka244, 4. 2. 2017, 21.09

to muže byt dobré, ale ty kalorie

Fuga

Fuga, 4. 2. 2017, 7.07

dobrý tip

Aliisha

Aliisha, 25. 1. 2017, 20.25

Salko mám moc ráda. Díky za inspiraci

Kamila Pecharová, 24. 1. 2017, 23.19

Kalorická bomba, musí být velmi dobrý!

editak, 7. 12. 2016, 15.38

zajímavééé

Petra Schoberová, 3. 12. 2016, 22.59

vypadá to dobře

Zdeňka S., 29. 8. 2016, 11.36

To je nádhera, a vypadá celkem jednoduše, rádi vyzkoušíme

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací