Šťava z květů černého bezu

zobrazeno 696×

Vložil(a): kajaklara, 12. 6. 2016 15.20

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

květ černého bezu
50 ks
kyselina citrónová
7 dkg
převařená studená voda
2 litr
cukr
2 kg

květy, kyselina citronová a voda se smíchjí a nechá se 24h louhovat, poté se to slije přez plátno (já používám utěrku) přidáme 2kg cukru a necháme dalších 24h odstát, občas promícháme aby se lépe rozpustil cukr

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka

Žofinka, 11. 1. 2019, 19.17

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 22. 11. 2018, 8.36

Výborné, také musím vyzkoušet

Fuga

Fuga, 8. 3. 2018, 16.29

výborná, škoda že dlouho bez zavařen nevydrží

mirka244, 8. 2. 2017, 21.34

máme moc rádi

Aliisha

Aliisha, 4. 1. 2017, 21.39

Babička dělávala a byla moc dobrá.

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 21.08

moc dobré

Zdeňka S., 6. 9. 2016, 8.47

Tu taky děláváme, je výborná

anett, 22. 6. 2016, 6.40

mamka také dělává

petrao, 16. 6. 2016, 20.25

Miluji bezový čaj i sirup, konečně je sezona

Bellissima, 14. 6. 2016, 16.35

Šťávu z květů černého bezu děláme a mimoto ještě i sirup. A pak čekáme, až černý bez vyzraje a děláme totéž z kuliček = - vyzrálých plodů černého bezu. Pamatujte na staré přísloví starých babek kořenářek - před heřmánkem smekni, a před bezem klekni. Ǔčinky černého bezu jsou zkrátka vynikající = černý bez vždy pomůže.

kajaklara, 14. 6. 2016, 17.45

Naprosto souhlasím, také ještě čekám na plod černého beru. Je z něj i výborný likér

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací