Králičí řízek

zobrazeno 1167×

Vložil(a): szendrejka, 12. 12. 2017 8.34

Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

králík (nejlépe domací chov)
1 ks
Trojobal
- množství dle chuti
Sádlo
- množství dle chuti (Na vymazání pekáčku)
Sůl
- množství dle chuti
Olej na smažení
- množství dle chuti

Králíka (ideálně domácího-je větší) si naporcujeme. Já uřízla zadní nohy, jsou na to ideální a pak jsem vyřízla ještě u páteře krásné kousky. Omyjeme, nasolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Rozpálíme si olej a králíka si ze všech stran osmažíme, ale pouze lehce, bude se ještě dopékat v troubě 😉 

Pekáček jsem vymazala sádlem a osmaženého králíka do něj vyskládáme, přiklopíme a pečeme na 150 stupňů 1 až 1,5 hodiny. Maso krásně změkkne. Dělávám takhle občas i řízky 😊 

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 14.20

zkusim , z kralika rizek jsem jeste nejedla

mikjana, 10. 9. 2020, 19.12

Šikovný recept, vyzkouším.

mikka27

mikka27, 22. 5. 2020, 12.04

Bude určitě moc dobrý.

Kateřina Fárová, 17. 5. 2020, 18.42

řízky mám ráda, ale králičí jsem ještě nedělala.

Sarka6, 3. 2. 2019, 18.40

Zkusím

Mygara

Mygara, 6. 1. 2019, 10.45

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 7. 8. 2018, 9.17

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Evanessa, 18. 7. 2018, 8.24

Králika jsme dělala na hodně způsobů, ale takhle ještě ne, vypadá to dobře

Mildret, 2. 6. 2018, 5.49

Neee tohle dělávala mamka pořád . Já jsem to milovala

Jamu, 20. 12. 2017, 9.42

Tak tohle opravdu neznam

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací