Špaldový jablečný koláč s drobenkou

zobrazeno 1043×

Vložil(a): gosa22, 20. 3. 2017 21.25

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na drobenku:
cukr
40 g
máslo (nejlépe farmářské)
40 g
polohrubá mouka
80 g
Na těsto / korpus:
špadlová hladká mouka
1,5 hrnek
cukr (nejlépe třtinový)
3/4 hrnek
řepkový/slunečnicový olej
0,5 hrnek
podmáslí
1 hrnek
vanilkový cukr (nejlépe bio)
0,5 balení
jedlá soda
1 lžička
vejce
1 ks
ostatní:
jablka - nakrájená na menší kousky (lze použít i jiné ovoce)
3 ks

Všechny suroviny smícháme a nalijeme do koláčové formy, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Množství je na formu o průměru cca 25-27 cm.

Pečeme na 180 °C cca 30 minut (než zezlátne drobenka).

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

VaJána, 8. 12. 2020, 16.08

Další recept který stojí za vyzkoušení.

mikka27

mikka27, 7. 11. 2020, 14.01

Koláč s jablky peču skoro každý víkend. U nás chutná všem.

Gustawka, 5. 12. 2019, 22.45

Hned bych si dala

Trendyterka

Trendyterka, 22. 9. 2019, 13.24

Určitě bude moc dobrý

Mygara

Mygara, 20. 12. 2018, 21.47

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 16. 9. 2018, 20.57

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 2. 1. 2018, 5.41

Vypadá moc krásně a lákavě

Eliška Kozlova, 23. 3. 2017, 13.45

Super, ráda pecu ze spaldy

Aliisha

Aliisha, 21. 3. 2017, 20.56

Takovéto koláče mám ráda. Jsou dobré a poctivé

gosa22, 23. 3. 2017, 14.13

a hlavně po nich není těžko od žaludku manžel na to trpí a tohoto snědl plný talíř a nic, bylo mu dobře

benca, 21. 3. 2017, 19.59

urcite urobim , zo spaldy som robila baboku a bola vyborna

gosa22, 23. 3. 2017, 14.15

taky peču ze špaldy bábovku a ještě přidávám podmáslí nebo banány...je to pak krásně vláčné...obyčejnou bábovku z bílé mouky už mi pak nechtějí doma jíst

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací